Začátek utkání se zdál velice nervozní, jelikož oba týmy vytvářely mnoho chyb a z nich pramenilo mnoho brankových příležitostí. Ovšem žádný ze střelců nebyl úspěšný. To změnila pátá minuta, kdy hezkou futsalovou akci tria VITINHO – CAIO – MAUR, zakončil přesnou střelou mezi nohy třetí jmenovaný. Zbytek prvního poločasu branku nenabídl, ačkoliv šancí bylo nespočet na obou stranách. Ovšem všechny dokázali zlikvidovat skvěle chytající brankáři.

Druhý poločas začal pozvolna a oba týmy se soustředily na držení míče. Ve čtvrté minutě si pro odražený míč doběhl hostující Novotný, který srovnal tak skóre na 1:1. Poté se opakoval scénář z prvního poločasu, kdy šance střídala šanci. Pět minut do konce utkání šel domácí Inter do powerplay a dal tím jasně najevo, že remíza Interu z tohoto utkání rozhodně nestačí. Domácí hráči si vytvořili tři velké příležitosti ke vstřelení branky, ovšem hostující brankář a konstrukce branky byla proti vstřelení branky.

Hosté naopak hrozili střelbou přes celé hřiště, ale domácí odkrytou branku netrefili. Čtrnáct sekund do konce, se ze střední vzdálenosti napřáhl internacionál Interu Kadaň DAVID FILINGER a jeho tečovaná střela skončila za zády hostujícího brankáře. Tím propukla euforie všech přítomných sportovních fanoušků domácího klubu, který tak mohl slavit důležité tři body.

Ohlasy aktérů:

David Filinger (autor rozhodující branky Kadaně): "Potřebovali jsme strašně moc vyhrát, bylo to vyrovnané utkání, jak jsme všichni viděli. Moje rozhodující branka? Padlo mi to tam se štěstím za to jsem samozřejmě velice rád, protože máme tři důležité body. Měli jsme větší šance než Ústí a myslím si, že jsme měli o poločase vést tři nula a bylo by po zápase. Ale Ústí má kvalitní tým s kvalitními nadějemi pro budoucnost futsalu."

Michal Salák (trenér Kadaně): "Vedoucí gól nás ukolébal a přestali jsme běhat, stáli jsme na balónu a měli jsme snad deset doteků, než jsme míč dali dál. Soupeř šel snad desetkrát do přečíslení z půlky po našich standardkách, to mne zaráží a tohle nemůžeme hrát. Chci, abychom dobře bránili a vycházeli z dobré obrany. Tyhle tři body se počítají, jsem za ně rád, ale náš výkon nebyl dobrý."

Jiří Chmelan (Kadaň): “Dnes to bylo pro nás jedno z nejdůležitějších utkání, jelikož bojujeme o play-off a také o lepší výchozí pozici v něm. Nervozita byla znát, ale jsme rádi, že jsme si z domácí palubovky odnesli tři body.”

Jiří Novotný (Rapid Ústí nad Labem): "Duel to byl velice vyrovnaný, první půli jsme sice prohráli o branku, ale měli jsme tam tři, čtyři naprosté loženky a mohli jsme klidně i vést. Po přestávce jsme zaslouženě vyrovnali. Očekávali jsme to, že Kadaň půjde do power play a bude chtít vyhrát. Čtyři a půl minuty jsme to vydrželi, ale na konci už nám ubývaly síly a oni to tam dotlačili tečovanou střelou."

Martin Dlouhý (trenér Rapidu Ústí nad Labem): "Zápas se vyvíjel pro nás dobře, hráli jsme zodpovědně, prohrávali jsme jedna nula, ale věřil jsem, že vyrovnáme. To se nám podařilo. Mrzí mně neproměňování šancí, na které jsme doplatili a stálo nás to nejenom bod, ale tři body. Čtyřikrát jsme netrefili prázdnou branku, měli jsme tam i jednu tyčku. Zápas jsme měli rozhodnout my a ne Kadaň."

Jan Grümann (Rapid Ústí nad Labem): “Mrzí mě, jak zápas dopadl. Měli jsme spoustu vyložených šancí, které jsme neproměnili, a to rozhodlo utkání. Určitě jsme si nezasloužili prohrát, ale bohužel dnes bylo štěstí na domácí straně.”

|STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?