Na středeční dohrávku s Mělníkem navazovalo 17. kolo nejvyšší soutěže. Do Liberce zavítali po roční odmlce ŽV Brno, kteří se znovu probojovali mezi futsalovou elitu. První vzájemný duel tohoto ročníku skončil na Moravě nerozhodně 5:5, a tak se dal očekávat vyrovnaný zápas. V úvodních minutách se tak opravdu dělo. Šance byly k vidění na obou stranách, ale byli to Vlci, kteří se chopili vedení 1:0 díky trefě Koutného.

Liberec po zbytek poločasu do svého soupeře bušil ze všech stran. Buď zasáhla obětavá obrana, brankář Večeřa nebo konstrukce branky. Srovnání nepřinesl ani 10ti metrový kop v poslední minutě poločasu.

Úvodem druhé dvacetiminutovky se prosadil individuálně brazilský kouzelník ALLAZIN – 1:1. Liberečtí následně bohužel doplatili na individuální chyby v obraně a dopustili soupeře odskočit na rozdíl až 1:5. Následně korigoval na zadní tyči DANĚK – 2:5. Poslední trefu do prázdné branky Moravanů si připsal Havlín a tečku za duelem udělal TOMÁŠ JELÍNEK, který při power play vymetl šibenici – 3:6!

Žabinští Vlci Brno se tak dotáhli na první osmičku a začínají naplňovat své ambice na postup do play off. Liberec je s dvaceti body na šestém místě.

Ohlasy aktérů:

Dominik Vogt (brankář FTZS): “Přirovnal bych to k zápasu s Chomutovem. Rozhodlo naše neproměňování šancí. Soupeř hrál dobře, vycházelo jim spoustu věcí. Přišlo mi, jako by tu výhru chtěli víc. Nás srazily individuální chyby.”

Radek Toman (trenér ŽV Brno): "Dnes jsme podali výborný výkon, naše tvrdá práce se pomalu zúročuje. V důležitých momentech nás podržel vynikající gólman Večeřa. Jdeme dál s pokorou do dalšího zápasu a doufám, že navážeme na dnešní výkon."

|STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?