Svěřenci trenéra Vrabce začali velmi aktivně, kdy si vytvořili několik slibných příležitostí. Brazilské duo Allanzin – David šlo dokonce samo na bránu, ale ani to gól nepřineslo. Liberec zachránil KUBA DANĚK, který ztečoval míč za záda skvěle chytajícího Javorského. Hanáci si také vytvořili své šance a FTZS si koledoval o vyrovnání. To přišlo hned zkraje druhé půle, kdy se prosadil Lapčík – 1:1. Severočechy tento moment správně nakopl a spustili golostroj, který odstartoval ALLANZIN dělovkou do šibenice – 2:1. Dále se prosadil 2x TOMÁŠ JELÍNEK a napodruhé Brazilec ALLANZIN – 5:1.

Trenérské duo vyslalo do druhé dvacetiminutovky bratrské duo Vyčítal – Zounek a to byl velmi dobrý tah. Zounek během dvou minut naservíroval dvě branky právě svému bratrovi VYČÍTALOVI – 7:1. A jelo se dál. Špatně vyřešená power-play SKUP znamenala branku pro VIKTORA ŽAMPU – 8:1. Devátou a poslední branku Liberce obstaral Brazilec DAVID, kterého s přehledem našel kapitán Žoček. Hanáci v závěru stihli ještě korigovat na 9:2 díky kapitánu Zapletalovi.

Ohlasy aktérů:

Dominik Vogt (brankář FTZS): “Ze začátku zápasu to byla taková naše klasika, kdy jsme zahodili několik velkých šancí. O poločase jsme udělali několik změn a druhá půle už byla z naší strany mnohem lepší. Vypracovali jsme si další příležitosti, které jsme už proměnili, a dařilo se nám trestat soupeřovy chyby.”

Jan Křižák (hráč SKUP Olomouc): "Bohužel jsme neproměnili několik tutovek, hráli jsme dobře a týmově, ale chybělo nám potřebné štestí. Soupeř byl efektivnější v koncovce. Power play už byla z naší strany hra vabank."

 

|STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?