Začátek prvního poločasu byl víceméně oťukávací. Helas, který se tentokrát musel obejít bez Davida Cupáka nechtěl udělat chybu a proto vyrážel k brejkům ze zabezpečené obrany. Za hosty byl vidět především brazilec Caio, kterému míč rozhodně nepřekážel a několikrát se dostal do zakončení. Ani na jedné straně brankáři v prvním poločase lovit míč z branky nemuseli a proto se šlo v poločase do kabin za stejného skóre jako na začátku utkání.

Druhý poločas to už byla jiná branková káva. Neuběhly ani dvě minuty od návratu na hrací plochu a Helas se ujímá vedení. Kyjovského přihrávku poslal do sítě MARTIN SMĚŘIČKA - 0:1. O další čtyři minuty později to bylo pro brněnský tým ještě veselejší. Svoboda posílá do rychlého brejku LUKÁŠE PERINU a ten prostřelil domácího brankáře 0:2. Helasu narostla křídla a v polovině 28. minuty je tu další branka. Martin Směřička našel přihrávkou JANA HAVLA a ten se zapisuje mezi střelce tohoto utkání - 0:3. Odpověď přichází z domácí strany na začátku 31. minuty. Úspěšným střelcem je  CAIO CARDEAL DE JESUS CESAR - 1:3. O tom, že Helas chce tentokrát jet s body do Brna se diváci v hale přesvědčili ve 38. minutě. Střelcem branky na 1:4 je MATÚŠ KYJOVSKÝ. Ke konci 39. minuty se ještě domácí korigují stav zápasu kdy Salákovu přihrávku dostane do branky MATĚJ MAUR - 2:4. Poslední slovo měl ale znovu Kyjovský. Tomu poslal přihrávku Jan Havel a slovenský reprezentant se stal dvougólovým střelcem zápasu.

Ohlasy aktérů

Vitinho (hráč Kadaně): "Opět v druhém poločase se rozhodlo utkání v náš neprospěch. Tato prohra velice mrzí, protože jsme byli připraveni udělat vše pro dnešní úspěch. V roce 2024 se vrátíme ještě silnější!"

Matúš Kyjovský (hráč Helasu Brno): „Těžký zápas, ale řekli jsme si, že je to poslední zápas v tomto roce a dáme do toho všechno. Byli jsme trpěliví, nechali jsme je hrát a až na malé chybičky jsme dobře plnili taktické pokyny trenéra. Od tohoto zápasu se musíme odrazit, posunout a dál pokračovat v naší hře. Poděkování patří celému týmu!”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.