„Dominovali jsme po celý zápas, zahráli si všichni, kteří s námi cestovali, a celkově jsme se dobře naladili i střelecky. Před finále poháru tak panuje dobrá nálada,“ pochvaloval si Tomáš Vnuk vítězství mistrovského Interobalu 13:0 nad Žabinskými Vlky Brno, ke kterému přispěl hattrickem a oslavil tak své nedávné třicetiny. Tři góly dal v Modřicích také Lukáš Křivánek.

Stejně spokojeně mluvil další autor hattricku André z Chrudimi. „Měli jsme výborný vstup do utkání, od první minuty jsme dávali góly a tím určili ráz utkání. V posledních dvou zápasech nám to tam střelecky nepadalo, tak jsme rádi, že se to dnes zlomilo.” K výhře 11:2 v Ústí přispěl třemi góly také David Drozd.

Slavia nedala nejmenší šanci poslední Olomouci. Antonín Hrdina dal dvě branky a na hattrick nedosáhl také proto, že přenechal přímé kopy spoluhráčům. „Zvládli jsme to velice dobře, nastříleli jsme rychle branky a rozhodli. Věřím, že sérii čtyř výjezdů zakončíme čtvrtou výhrou příští týden v Ústí,“ plánuje si opora sešívaných.

Helas Brno tvrdě narazil v Liberci, který zvítězil 7:3 i bez vyloučeného Rabisca. Brankář Dominik Vogt chválil svoje spoluhráče. „Pomohly nám první dva góly a plnění taktiky. Po vyloučení jsme se z toho dostali týmovým výkonem.“

Chomutov slaví první historickou ligovou výhru venku. Trenér Jan Brič přesto viděl, že výkon jeho svěřenců měl výkyvy. „Pomohly nám dvě rychlé branky Filipa Gedeona v úvodu druhé půle, začali jsme být více na míči a přehrávat soupeře, který dělal hrubé chyby, které jsme trestali.“ Syn bývalého slávistického fotbalového záložníka Patrika už má na svém kontě devět ligových gólů.

V úterý se ve finále Poháru SFČR utká v Ostravě Plzeň s Helasem, poslední letošní kolo je naplánováno na příští víkend.

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.