Úvod zápasu patřil jednoznačně Severočechům. Byla to znovu brazilská akvizice RABISCO, která svými dvěma brankami otevřela skóre zápasu – 2:0. Helas dokázal snížit díky Svobodovi, který využil špatného postavení při rohovém kopu – 2:1. Liberec se nenechal zastrašit. Allanzin přichystal míč ZOUNKOVI a ten se na pěti metrech nemýlil – 3:1. Tak skončil první poločas, ve kterém Liberec jasně dominoval.

Skóre se měnilo hned po poločase, kdy signál z autu zužitkoval JELÍNEK – 4:1. Helas znovu odpověděl. Ze středu hřiště se prosadil slovenský reprezentant Směřička – 4:2. Bohužel pro liberecké neudržel nervy na uzdě skvěle hrající Rabisco a viděl za faul loktem ČK. Z následné přesilovky se prosadil Havel a bylo to už pouze o gól – 4:3

Severočechy tento moment semkl a na hřišti už byl pouze jeden tým, který si šel za vítězstvím. Na 5:3 se po krásné individuální akci prosadil ALLANZIN. Šestou branku vsítil netradičně hlavou kapitán ŽOČEK, kterého našel přesným výhozem Vogt – 6:3. Tečku za zápasem udělal svým druhým gólem v utkání JELÍNEK, který pečetil do prázdné branky na 7:3.

Ohlasy aktérů

Dominik Vogt (FTZS Liberec): "Jsme všichni strašně rádi, že jsme doma vyhráli, pomohlo nám vystřelení prvních dvou gólů a plnění taktiky trenéra. Ve druhé půli nás srazilo vyloučení Rabisca, ale týmovým výkonem jsme se z toho dostali. Chtěl bych všem klukům poděkovat, jak dnes bránili a nechali na hřišti vše a díky tomu zůstaly tři body doma.”

Tomáš Galia (Helas Brno): „Porážka v Liberci je naprosto zasloužená a otevřeně si musíme říci, že jsou naše výkony za poslední měsíc velmi naivní a bezduché. Chceme-li se opět herně zvednout musíme do své hry znovu vrátit základní principy, od kterých se budeme moci odrazit. Bohužel se na nás výrazným způsobem projevuje absence pravidelného tréninkového procesu.”

| STATISTIKY

 

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk
Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk 14.10.2024

Helas Brno v pondělní dohrávce obral o tři body Mělník. Olympik prohrával od 2. minuty, kdy se trefil David Cupák a dokázal jen vyrovnat. Hosté se dostali znovu do vedení a to už nepustili. V závěru si připsal gól i brankář Andrej Mykytjuk. Helas je v tabulce pátý a má zápas k dobru, Mělník stále čeká na první výhru a je se dvěma body předposlední.

Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky
Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky 14.10.2024

I po pěti kolech 1. Futsal ligy se mohou hráči FK Chrudim pyšnit plným bodovým ziskem. V pátek večer je ale stálo vítězství na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto překvapivě hodně sil, když o své výhře (6:1) definitivně rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Po zápase poskytl rozhovor chrudimskému webu Tomáš Koudelka.