Rapid vstupoval do utkání jako jasný outsider, přesto s touhou svého soupeře potrápit a zkomplikovat mu roli favorita, jako se již stalo ve dvou ze šesti vzájemných zápasů obou celků. V utkání s favority je vždy důležitý start do utkání a ten se Rapidu vůbec nevydařil. Chrudim se dostala do vedení již po 27 sekundách, kdy si pohrála s domácí obranou a otevřela skóre. Chrudim byla při chuti a za další dvě minuty přidala druhou branku. A když už to bylo v 5. minutě již 3:0 pro Chrudim, bylo z velké části rozhodnuto o rázu utkání.

Chrudim předváděla parádní kombinace na jeden dotek a vyučovala Rapid ve vysoké škole futsalu. Pokud se Chrudimi v předcházejících zápasech nedařilo střelecky, v Ústí nad Labem to byla jiná píseň. Chrudim byla maximálně efektivní a každé zaváhání Rapidu v obraně dokázala vytrestat krásnými góly často až do prázdné branky. Rapidu dělalo problém přebírání hráčů a také agresivní napadání soupeře. Chrudim dokázala v průběhu prvního dějství nasázet dalších 6 branek a dostat se do vedení 9:0. To korigoval v závěru prvního poločasu po dobrém zisku míče a přesné střele kapitán Jiří Zápotocký. Rapid si v průběhu prvního poločasu vypracoval několik dalších šancí, ty však zůstaly bez gólového efektu.

Do druhého poločasu chtěl Rapid zlepšit skoro všechno - defenzivu, agresivitu i držení míče. To se z velké části podařilo, Rapid mnohem lépe bránil, byl agresivnější v osobních soubojích a i když byla Chrudim stále více na míči a aktivnější, nebyla již tak gólová. Chrudim vstřelila ve druhém dějství dvě branky, Rapid se dokázal prosadit jednou zásluhou chytrého zakončení Tomáše Vobořila. Na konečném výsledku 2:11 z pohledu Rapidu nic nezměnila ani červená karta Davida Černého za hru rukou v brankovišti. Nabídnutou penaltu totiž vychytal Martin Džudža a následnou přesilovku skvěle ubránila domácí trojice. Rapid tak v posledním utkání základní části prohrál s favorizovanou Chrudimí vysoko 2:11 a získal tak velmi cenné zkušenosti do dalšího rozvoje. Poslední utkání kalendářního roku sehraje Rapid v pátek 8.12. od 20:30 na Slunetě proti Slavii Praha.

Alex Vávra (Rapid Ústí): “Chrudim dnes byla jasným favoritem, už od začátku byla znát jejich zkušenost a potvrdili své kvality. Dnes si vážím šance, kterou jsem dostal od trenéra, a doufám, že budu takto získávat cenné zkušenosti.”

André (FK Chrudim): „Měli jsme výborný vstup do utkání, od první minuty jsme dávali góly a tím určili ráz utkání. V posledních dvou zápasech nám to tam střelecky nepadalo, tak jsme rádi, že se to dnes zlomilo.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?