SK Interobal Plzeň - FC Rapid Ústí n. L.

Tomáš Vnuk (hráč SK Interobal Plzeň): „Do zápasu s Ústím musíme dobře vstoupit, hrát naši hru a diktovat tempo zápasu, abychom co nejdřív vedli a soupeři otrávili zápas. Ústí bude kousat, jak předvádělo poslední zápasy a navíc bude chtít odčinit poslední nepodařený zápas, ale my se budeme soustředit jen na nás a budeme chtít divákům opět dopřát gólové hody z naší strany."

Martin Džudža (brankář FC Rapid Ústí n. L.): „V pátek nás čeká zápas proti účastníkovi Ligy mistrů. Jsme si vědomi jejich kvalit a jedeme se porvat o co nejlepší výsledek."
_____________________________
PÁ 19:00 | SH Lokomotiva

FK Chrudim - SKUP Olomouc

David Drozd (hráč, FK Chrudim): „Doufám, že se náš herní výkon zvedne a utkání odehrajeme ve větším klidu, než v předchozím případě. Určitě by chtělo, abychom se doma zase gólově chytli, trochu náš brankostroj rozjeli a potěšili naše fanoušky. Bude zajímavé si zahrát proti našemu brankáři (smích). On s námi pořád ještě chodí na tréninky, takže teď v týdnu při nich určitě nějaké to pošťuchování padne. Jinak ale půjde o zápas jako každý jiný a asi to bude víc pikantnější pro něho než pro nás."

Jakub Řičica (hráč, SKUP Olomouc): „Čeká nás venkovní utkání u současného lídra tabulky. Nebude to nic snadného. Věřím, že kluci budou bojovat a necháme na palubovce všechno.“
_______________________________
SO 18:00 | SH Heřmaův Městec

International FC Kadaň - SK Slavia Praha

Michal Salák (trenér International FC Kadaň): „Čeká nás hodně těžký soupeř. Slavia udělala pod Zdeňkem Slámou velký posun. Hraje hodně fyzicky náročný futsal, snaží se celých čtyřicet minut být ve velkém pohybu. A samozřejmě mají ve svém týmu i hráče, kteří jsou silní na balonu. Pro mě je to samozřejmě speciální zápas, jelikož než jsem odešel do Německa, zažil jsem ve Slavii skvělé dva roky, kdy jsme získali třetí, a poté druhé místo. Speciálně se těším na Ondru Míču a Jana Homolu. Doufám, že se diváci budou bavit futsalem a tři body zůstanou v Kadani.”

Zdeněk Sláma (trenér SK Slavia Praha): „V Kadani nás čeká typově odlišné utkání než to, které jsme odehráli v Liberci. Kadaň hraje trochu jiným stylem. Každopádně tam mají na zápasech krásnou atmosféru, chodí spousta lidí. Na to se mohou kluci těšit. Jsem rád, že mám k dispozici kompletní tým. Musím vybírat, koho postavím do základní sestavy, což jsou docela příjemné starosti.”
____________________________
NE 18:00 | MSH Kadaň

Oxyworld Baník Chomutov - Žabinští Vlci Brno

Radek Jelínek (hráč Oxyworld Baník Chomutov): „Máme tu další domácí utkání. Přijedou z dalekého Brna Žabinští Vlci. Po dvou prohrách chceme stoprocentně vyhrát a odskočit od spodku. Minulý zápas jsme ukázali, že umíme hrát futsal, ale dokud se nevyvarujeme individuálních chyb, tak budeme dostávat zbytečné góly. Tento týden se pilně připravíme a v neděli věřím, že nám naše skvělé publikum pomůže vyhrát tento zápas.”

Michal Letzel (předseda Žabinští Vlci Brno): „V Chomutově nás čeká nesmírně těžké utkání a my musíme podat zodpovědný a soustředěný výkon. Připravujeme se na zcela jiného protivníka než byli soupeři v minulých kolech. Baník nás v domácí hale v březnovém finále Superpoháru zcela jasně porazil a my bychom zde rádi složili reparát. Do kolonky kilometrů, které najezdíme za svými soupeři, si v neděli připíšeme další položku 600. V kolonce, kam se zapisují prvoligové body, bychom se spokojili s číslem mnohem nižším. Například trojka by byla fajn.“
__________________________________________
NE 19:00 | MSH Chomutov

Helas Brno - SK Olympik Mělník

Pavol Matejov (Helas Brno): „V pondělí nás čeká další těžký zápas proti Mělníku. Soupeř má kvalitní kádr, který dává hodně gólů, takže můžeme očekávat zajímavý futsal. Navzdory tomu se však budeme snažit potvrdit formu z domácí palubovky a zajistit, že body zůstanou doma.”
__________________________________________________
PO 19:30 | SH Vodova | živě YouTube a ČT sport Plus

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.