SK Interobal Plzeň - FC Rapid Ústí n. L.

Tomáš Vnuk (hráč SK Interobal Plzeň): „Do zápasu s Ústím musíme dobře vstoupit, hrát naši hru a diktovat tempo zápasu, abychom co nejdřív vedli a soupeři otrávili zápas. Ústí bude kousat, jak předvádělo poslední zápasy a navíc bude chtít odčinit poslední nepodařený zápas, ale my se budeme soustředit jen na nás a budeme chtít divákům opět dopřát gólové hody z naší strany."

Martin Džudža (brankář FC Rapid Ústí n. L.): „V pátek nás čeká zápas proti účastníkovi Ligy mistrů. Jsme si vědomi jejich kvalit a jedeme se porvat o co nejlepší výsledek."
_____________________________
PÁ 19:00 | SH Lokomotiva

FK Chrudim - SKUP Olomouc

David Drozd (hráč, FK Chrudim): „Doufám, že se náš herní výkon zvedne a utkání odehrajeme ve větším klidu, než v předchozím případě. Určitě by chtělo, abychom se doma zase gólově chytli, trochu náš brankostroj rozjeli a potěšili naše fanoušky. Bude zajímavé si zahrát proti našemu brankáři (smích). On s námi pořád ještě chodí na tréninky, takže teď v týdnu při nich určitě nějaké to pošťuchování padne. Jinak ale půjde o zápas jako každý jiný a asi to bude víc pikantnější pro něho než pro nás."

Jakub Řičica (hráč, SKUP Olomouc): „Čeká nás venkovní utkání u současného lídra tabulky. Nebude to nic snadného. Věřím, že kluci budou bojovat a necháme na palubovce všechno.“
_______________________________
SO 18:00 | SH Heřmaův Městec

International FC Kadaň - SK Slavia Praha

Michal Salák (trenér International FC Kadaň): „Čeká nás hodně těžký soupeř. Slavia udělala pod Zdeňkem Slámou velký posun. Hraje hodně fyzicky náročný futsal, snaží se celých čtyřicet minut být ve velkém pohybu. A samozřejmě mají ve svém týmu i hráče, kteří jsou silní na balonu. Pro mě je to samozřejmě speciální zápas, jelikož než jsem odešel do Německa, zažil jsem ve Slavii skvělé dva roky, kdy jsme získali třetí, a poté druhé místo. Speciálně se těším na Ondru Míču a Jana Homolu. Doufám, že se diváci budou bavit futsalem a tři body zůstanou v Kadani.”

Zdeněk Sláma (trenér SK Slavia Praha): „V Kadani nás čeká typově odlišné utkání než to, které jsme odehráli v Liberci. Kadaň hraje trochu jiným stylem. Každopádně tam mají na zápasech krásnou atmosféru, chodí spousta lidí. Na to se mohou kluci těšit. Jsem rád, že mám k dispozici kompletní tým. Musím vybírat, koho postavím do základní sestavy, což jsou docela příjemné starosti.”
____________________________
NE 18:00 | MSH Kadaň

Oxyworld Baník Chomutov - Žabinští Vlci Brno

Radek Jelínek (hráč Oxyworld Baník Chomutov): „Máme tu další domácí utkání. Přijedou z dalekého Brna Žabinští Vlci. Po dvou prohrách chceme stoprocentně vyhrát a odskočit od spodku. Minulý zápas jsme ukázali, že umíme hrát futsal, ale dokud se nevyvarujeme individuálních chyb, tak budeme dostávat zbytečné góly. Tento týden se pilně připravíme a v neděli věřím, že nám naše skvělé publikum pomůže vyhrát tento zápas.”

Michal Letzel (předseda Žabinští Vlci Brno): „V Chomutově nás čeká nesmírně těžké utkání a my musíme podat zodpovědný a soustředěný výkon. Připravujeme se na zcela jiného protivníka než byli soupeři v minulých kolech. Baník nás v domácí hale v březnovém finále Superpoháru zcela jasně porazil a my bychom zde rádi složili reparát. Do kolonky kilometrů, které najezdíme za svými soupeři, si v neděli připíšeme další položku 600. V kolonce, kam se zapisují prvoligové body, bychom se spokojili s číslem mnohem nižším. Například trojka by byla fajn.“
__________________________________________
NE 19:00 | MSH Chomutov

Helas Brno - SK Olympik Mělník

Pavol Matejov (Helas Brno): „V pondělí nás čeká další těžký zápas proti Mělníku. Soupeř má kvalitní kádr, který dává hodně gólů, takže můžeme očekávat zajímavý futsal. Navzdory tomu se však budeme snažit potvrdit formu z domácí palubovky a zajistit, že body zůstanou doma.”
__________________________________________________
PO 19:30 | SH Vodova | živě YouTube a ČT sport Plus

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk
Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk 14.10.2024

Helas Brno v pondělní dohrávce obral o tři body Mělník. Olympik prohrával od 2. minuty, kdy se trefil David Cupák a dokázal jen vyrovnat. Hosté se dostali znovu do vedení a to už nepustili. V závěru si připsal gól i brankář Andrej Mykytjuk. Helas je v tabulce pátý a má zápas k dobru, Mělník stále čeká na první výhru a je se dvěma body předposlední.

Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky
Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky 14.10.2024

I po pěti kolech 1. Futsal ligy se mohou hráči FK Chrudim pyšnit plným bodovým ziskem. V pátek večer je ale stálo vítězství na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto překvapivě hodně sil, když o své výhře (6:1) definitivně rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Po zápase poskytl rozhovor chrudimskému webu Tomáš Koudelka.