Již od první minuty byla znát kvalita hostujícího celku, jelikož dokázali držet míč na svých futsalkách. Ovšem domácí Kadaň velmi svědomitě bránila a proto se Chrudim jen těžko dostávala do vyložených gólových šancí z bezprostřední blízkosti. Většina zakončení hostujícího celku tedy bylo z větších vzdáleností, ale tyto tvrdé střely dokázal domácí KLEČKA pochytat. V jedenácté minutě po domácí souhře vyplaval úplně osamocený MAUR, který běžel téměř od poloviny hřiště sám na hostujícího brankáře. Ovšem v zakončení domácí střelec selhal, když netrefil branku. Za hostující celek hned minutu poté tvrdě vystřelil hostující André, ovšem jeho střela jen posunula domácí svatyni díky nastřelené tyči. Zhruba o pět minut později připravil skvělou příležitost HOLMAN, ovšem CAIO se netrefil do zcela odkryté branky a nastřelil pouze tyč. Hostující André ještě v prvním poločase nastřelil břevno, ovšem to bylo z prvního poločasu vše a do šatny se šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas začal lépe pro hostující celek, který díky své zvýšené aktivitě hned po třech minutách vstřelil první branku utkání. Konkrétně David Drozd se dokázal uvolnit do prostředka hřiště a svou ranou vymetl téměř šibenici. Chrudim se poté stále snažila navýšit náskok, ovšem díky obětavosti domácích svěřenců a skvěle chytajícímu KLEČKOVI se stále rozdíl ve skóre nepodařilo navýšit. Deset minut do konce utkání navíc Chrudim nasbírala již pět faulů a musela se zvýšenou opatrností. Toho Inter nedokázal využít, ba naopak rozhodující branku vstřelil Everton. Ten si po rozehrání rohového kopu seběhl bez povšimnutí domácích hráčů na zadní tyč a uklízel míč do prázdné branky. Inter ihned reagoval a chtěl stále změnit výsledek utkání pomocí powerplay. Tu ovšem hostující celek bezpečně ubránil a utkání tedy skončilo 0:2 pro hostující Chrudim.

Ohlasy aktérů

Jakub Kiliján (hráč Kadaně): "Zápas jsme v celku dobře odbránili krom dvou hrubých chyb, po kterých jsme dostali góly. V zápase jsme měli pár šancí, které jsme ale bohužel neproměnili."

David Drozd (FK Chrudim): „Šlo o těžké utkání, ve kterém se naše vítězství a zisk tří bodů, navíc podpořené nulou vzadu, cení, ale zápas se dal rozhodnout daleko dříve a určitě máme ještě na čem pracovat.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.