SKUP Olomouc - SK Interobal Plzeň

Richard Zrník (hráč, SKUP Olomouc): „V pátek budeme hostit aktuálního mistra ligy Interobal Plzeň. Jedná se o tým, který se skládá z reprezentačních hráčů a zahraničních posil. Čeká nás náročné utkání s absolutní tuzemskou futsalovou špičkou.”

Gabriel Rick (hráč, SK Interobal Plzeň): „Po náročném programu jedeme do Olomouci a věřím, že se na tento zápas dobře připravíme. Domácí celek nám určitě nedá nic zadarmo, takže nás čeká těžký zápas."
_____________________________
PÁ 18:00 | SH Velká Bystřice

Helas Brno - Oxyworld Baník Chomutov

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): „Po pohárovém utkání budeme nuceni zvolit trochu odlišný způsob naší hry, kterým chceme splnit roli favorita a ponechat všechny body v Brně. Přednosti Chomutova jsou patrné od úvodních kol a proto bude rozhodovat, jak dobře je budeme eliminovat.”

Daniel Kasal (kapitán, Oxyworld Baník Chomutov): „V Brně nás čeká určitě těžký zápas, to ale neznamená, že tam nechceme vyhrát. Teď jsme doma ztratili tři body po našich chybách, ze kterých se ponaučíme a do Brna pojedeme zase o něco silnější a doufám, že si spravíme vítěznou chuť a domu přivezeme tři body.“
__________________________
PÁ 19:30 | SH Vodova

FTZS Liberec - SK Slavia Praha

Karel Vrabec (trenér, FTZS Liberec): „Startujeme šňůru tří domácích zápasů. V prvním změříme síly se Slavií, takže do třetice nás čeká těžký soupeř. Ostudný první poločas v Chrudimi musíme hodit za hlavu a poučit se z chyb. Budeme chtít navázat na výkon z druhého poločasu a uhrát co nejlepší výsledek.”

Filip Vaktor (hráč, SK Slavia Praha): „Máme zápasy v rychlém sledu a ten v Liberci určitě nebude jednoduchý. V minulé sezoně jsme tam vstřelili vítězný gól jen pár vteřin před koncem. Očekávám další fyzicky náročný, běhavý duel plný soubojů a nasazení. Liberec je dobré, dynamické mužstvo, kterému se však v této sezoně výsledkově moc nedaří. My musíme po poháru pořádně zregenerovat a připravit se takticky. Věřím, že když podáme zodpovědný a dobrý výkon, tak si odvezeme do Prahy všechny body.“
________________________________
PÁ 19:30 | SH Dukla Liberec

International FC Kadaň - FK Chrudim

Vitinho (Inter FC): "Na toto utkání se dobře připravujeme v trénincích, protože chceme svou dobrou hrou dojít k úspěchu. Známe kvalitu soupeře, ale také my máme kvalitní družstvo. I nadále budeme pokračovat ve tvrdé práci a věříme, že utkání zvládneme vítězně."

Pavel Drozd (FK Chrudim): “Soupeř má šikovné hráče, hrají tam kluky, kteří mají v osobních tabulkách docela hodně bodů, tak si na to musíme dát pozor. Samozřejmě hrát zápas po tak dlouhé cestě není nic jednoduchého, ale cestování se nám hodně zlepšilo tím, že teď jezdíme k utkání autobusem, což je mnohem pohodlnější a ve hře by nám to nemělo dělat problém. Prostě to v Kadani budeme brát jako každý další ligový zápas a jedeme tam vyhrát.”
____________________________
NE 18:00 | MSH Kadaň

FC Rapid Ústí n. L. - Žabinští Vlci Brno

Jaroslav Novák (hráč, FC Rapid Ústí n. L.): „Ve třetím domácím utkání v rámci Futsalového pondělí přivítáme na domácí palubovce Žabinské Vlky. Čeká nás velmi důležitý zápas vzhledem k postavení v tabulce. Věřím, že potvrdíme domácí neporazitelnost a rozšíříme tak sérii bez porážky. Důležité bude do zápasu vstoupit dobře již od první minuty jako v zápase s Mělníkem a strhnout vedení co nejdříve na svou stranu. Tímto bych rád na Slunetu pozval naše skvělé fanoušky, aby nás hnali za třemi body a opět vytvořili skvělou diváckou kulisu.”

Michal Letzel (předseda, Žabinští Vlci Brno): „Domácí neporazitelnost Rapidu jednou skončit musí, takže se o to pokusíme postarat a v hale Sluneta v televizním utkání zvítězit. Nejlépe brankou v poslední minutě, aby už domácí neměli čas využít své výtečné power-play.”
___________________________________________________
PO 20:00 | SH Sluneta | živě YouTube a ČT sport Plus

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.