První poločas si nejvíce šancí vypracoval Baník a ve 4. minutě našel Doleček před brankou volného Jamricha a druhý zmiňovaný otevřel skóre utkání. Baník byl velmi důsledný v obraně a měl rychlou přechodovou fázi. V 6. minutě fauloval brankář Džudža a Baník kopal penaltu, kterou bezpecně proměnil Gedeon. Poté si i Rapid vypracoval zajímavé příležitosti, ale Jaroslav Zápotocký v největší šanci trefil pouze Gedeona. V rozmezí 8. až 12. minuty následoval festival neproměněných šancí domácího Baníku. Postupně spálili tutovky Klíma, Schreiner i Doleček. V 16. Minutě to už vyšlo a Jamrich zvýšil na 3:0 a v 17. minutě Schreiner zvyšoval na 4:0. Bohumil Klíma musel do přestávky ještě předvést jeden parádní zákrok a Baník vedl po prvním poločase 4:0.

Ve druhém poločase Rapid začal hrát od první minuty v power play a doufal v to, co se stalo v zápase s Kadaní, kdy otočil nepříznivý průběh 2:6. Už v 22. minutě snížil Vobořil. Rapid byl skvělý na balónu a vůbec nechyboval. Další snížení zařídil dvěma slepenými góly David Černý a stav byl 3:4 z pohledu Baníku. Po třetím inkasovaném gólu si vyžádal trenér Jan Brič oddechový čas. Rapid po time outu dál pokračoval v power play a v 31. minutě zkompletoval hattrick David Černý a vyrovnal stav utkání. Hráči Baníku byli v rozkladu a Rapid si věřil, že dokáže vývoj utkání zcela obrátit a to se mu povedlo. Ve 34. minutě dostal Rapid do vedení David Černý, který znamenal už čtvrtý gól v utkání. O minutu později se dostal do šance Jaroslav Zápotocký a zvýšil na 6:4. Baník v závěru zkoušel power play, ale ani jedna šance neskončila za zády brankáře Džudžy, který svůj tým podržel.

Rapid dokázal prolomit zmar venkovních utkání a poprvé dokázal venku naplno bodovat. Baník poprvé v ligové sezóně doma prohrál a další zápas ho čeká v pátek v Brně, kde se utká od 19:30 s Helasem Brno.

Ohlasy aktérů

Bohumil Klíma (brankář Chomutova): "Po výborném prvním poločase, který jsme vyhráli 4:0, přišel druhý poločas hrůzy, kde jsme se vůbec nedostali do hry. Ústí poté začalo hrát power play a měli jsme s tím problém. Následně přišly naše individuální chyby, díky kterým Ústí vyrovnalo zápas a pak ještě utkání otočilo a bohužel už jsme s tím nic nedokázali udělat ani při naší power play. Děkujem fanouškům za podporu, která byla famózní.”

Jaroslav Zápotocký (hráč Rapidu): "Do zápasu jsme nevstoupili úplně pravou nohou. Dostali jsme hloupé góly z brejků a nedařilo se nám ve finální fázi. Ve druhém poločase jsme chtěli hodit první poločas za hlavu a dát v úvodu druhého poločasu rychlý gól, což se nám povedlo a poté jsme hráli dobře powerplay. A rád bych poděkoval za tým, že nás přijeli podpořit fanoušci z Ústí, věřím, že to byla opět krásná pozvánka na náš příští důležitý domácí zápas, který sehrajeme 20. listopadu."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.