První šance měl domácí Baník, ale dvě větší šance zůstaly nevyužity a jako první se prosadila Olomouc. Obrana si nepohlídala zabíhajícího Šipku a ten si pohrál s Nejedlým a Olomouc vedla 1:0. Ve 4. minutě si Vilém Waclawik vstřelil vlastní gól a bylo srovnáno. Poté úřadoval pouze domácí Baník, který si vytvořil spoustu šancí, ale až v 8. minutě dokázal dát dvě branky a hosté na to reagovali timeoutem. Domácí hráči se ovšem nezastavili a nadále určovali tempo utkání. Během tří minut se dvakrát prosadil Lukáš Vlach a Baník vedl 5:1. Olomouc se po delší době dokázala dostat na útočnou polovinu, ale narazila na připravenou obranu. V 15. minutě se prosadil kapitán týmu Lukáš Krok. V 18. minutě Baník zavřel Olomouc na jejich polovině a během krátké doby vyprodukoval šest střel, tři z toho Filip Schreiner, ale až na šestý pokus se prosadil Lukáš Vlach a zkompletoval hattrick. V posledním minutě prvního poločasu se prosadil Ladislav Jamrich. Baník vedl po poločase 8:1.

Ve druhém poločase tempo razantně opadlo. Největší šanci měl v 28. minutě Lukáš Vlach, ale minul odkrytou bránu. Následně měl Baník během dvou minut několik slibných přečíslení, ale chyběla přesnost v zakončení. V 37. minutě měl Baník slibně rozjetý útok, ale na polovině byl jeden z hráčů faulován a byla poskytnuta výhoda, ale v zapětí byl domácí tým znovu faulován a jelikož jednalo o 5. a další akumulovaný faul, tak šel Radek Kibal kopat 10 m kop a bezpečně ho proměnil. Baník poté až moc překombinovával útočné situace, ale 39. minutě přišel další faul a tentokrát se k 10 m kopu postavil Lukáš Krok a ten se nemýlil a zvýšil na 10:1 a tento výsledek svítil na tabuli i po závěrečném hvězdu.

Ohlasy aktérů

Jan Brič (trenér Chomutova): "Domácí neporazitelnost trvá, i když jsem dnes čekal vyrovnanější zápas, jelikož nám chyběli čtyři hráči základní sestavy. Soupeř hrál od začátku trochu více zatažený, my jsme se aktivním napadáním snažili donutit soupeře k chybám, což se nám dařilo a vytvářeli jsme si šance, které jsme dnes bohudík dokázali proměňovat a do druhého poločasu jsme šli s luxusním náskokem sedmi branek. Druhý poločas už jsme si pohlídali a poprvé v sezóně dokázali obdržet jen jednu branku. Ukázala se kvalita našeho širokého kádru a kluci dokázali, že jsou schopni nastoupit do rozjetého vlaku a že nikdo u nás nemá místo v základní sestavě jisté. Kaňku na výsledku nám udělala jen červená karta udělená našemu gólmanovi, který zasáhl míč rukou před vlastním brankovistěm.”

Patrik Hořava (hráč Olomouce): "Utkání bylo dobře rozehráno, po zbytečných chybách v defenzivě jsme první poločas dostali osm branek. Druhý poločas byl z naší strany o dost lepší. Soupeři gratulujeme k výhře."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.