„Do sezony jsme chtěli vstoupit vítězně, a to se nám povedlo na jedničku,“ hodnotil zápas Jiří Vokoun, který zakulatil počet svých branek v lize na rovnou stovku. „Začali jsme trochu vlažně, ale postupem času jsme začali hrát to, co chceme, dali góly a uklidnili jsme se,“ popsal, jak s týmem došel k vedení 7:0.

Až poté se ke slovu dostali i Severočeši. „Bohužel jsme na pár minut v druhé polovině polevili a dostali zbytečné branky, ale důležité jsou tři body a ty máme. Teď se musíme připravit na další utkání (v Kadani),“ dodal Jiří Vokoun.

Futsalový Mělník jde do ligy bez loňské komety, vyzbrojil se u Démonů
Hostující brankář Jakub Dlask, který od 19. minuty zaskakoval za vyloučeného Vogta (za skluz na Abrhama), po utkání neskrýval z výsledku velké zklamání. „Těžko se takový zápas hodnotí. První poločas byl zlomový. Soupeř byl produktivní a více důsledný v rozhodujících situacích. Náš aktivní výkon srážely obdržené branky a navíc se nám nedařilo vytvářet větší šance. Musíme se poučit z chyb, oklepat se z toho a do dalšího kola jít s čistou hlavou.”

Ohlasy aktérů

Jiří Vokoun (kapitán Olympiu): "Do sezóny jsme chtěli vstoupit vítězně, a to se nám povedlo na jedničku. Začali jsme trochu vlažně, ale postupem času jsme začali hrát to, co chceme, dali góly a uklidnili jsme se. Bohužel jsem na pár minut v druhé polovině polevili a dostali zbytečné branky, ale důležité jsou tři body a ty máme. Teď se musíme připravit na další utkání, které nás čeká příští týden.”

Jakub Dlask (brankář Liberce): "Výsledek je velké zklamání. Těžko se takový zápas hodnotí. První poločas byl zlomový. Soupeř byl produktivní a více důsledný v rozhodujících situacích. Náš aktivní výkon srážely obdržené branky a navíc se nám nedařilo vytvářet větší šance. Musíme se poučit z chyb, oklepat se z toho a do dalšího kola jít s čistou hlavou.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.