Po sestupu Rapidu do 2. Futsal ligy se o odchodu talentovaných futsalistů dlouho spekulovalo. Nakonec míří do kabiny mistra ligy. 

„Příchod dvojčat byl jednou z priorit v rámci příchodů a posílení našeho týmu na novou sezónu. Jedná se o kvalitní mladé hráče, kteří již třetím rokem hrají nejvyšší soutěž a určitě se v ní neztráceli. O kluky jsme měli dlouhodobý zájem,“ přiznal generální ředitel Plzně Jakub Hodek.

„Od kluků očekáváme hlavně posílení našeho kádru a doufáme v brzké začlenění. Jsme moc rádi, že si oba mohli již užít páteční naší exhibici,“ dodal Hodek.

Jiři i Jaroslav hrají pravidelně v mládežnických reprezentacích a účastnili se také dvou evropských kvalifikací U19. Oba mají shodně 14 reprezentačních startů v této kategorii. Jaroslav Zápotocký vstřelil čtyři góly a Jiří tři. Za tým U21 mají oba shodně tři starty a Jaroslav se v nich dokonce dvakrát trefil do sítě soupeře.

Zajímavá čísla mají osmnáctiletí Zápotočtí také v 1. Futsal lize, ve které nastupují od 13. ledna 2021. 
Jaroslav Zápotocký: 57 ligových startů | 15 gólů | 14 asistencí
Jiří Zápotocký: 56 ligových startů | 14 gólů | 10 asistencí 

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?