Plzeňští vyhráli základní část, ve které s Chrudimí dvakrát remizovali. Na východě Čech se hrálo 3:3, na západě pak 1:1. Oba celky v play off neztratily, ale zažily také těžší okamžiky. Východočeši museli otáčet poslední semifinále se Slavií, Plzeň se nadřela na gól doma proti Spartě v prvním semifinálovém klání.

Nyní oba kluby stojí proti sobě na prahu finále. Žluté karty jsou vynulovány, oba týmy jsou kompletní. Interobal táhne nejlepší střelec play off Michal Seidler (8), o jeden gól méně má chrudimský David Drozd (7). Na každé straně vidíme také hrající legendu. S kapitánskou páskou táhne tým Plzně jedenáctinásobný mistr Lukáš Rešetár. Chrudimskou kabinu stále zdobí Roman Mareš, který vyhrál český titul čtrnáctkrát.

První finálovou sérii v roce 2021 vyhrál plzeňský Interobal 3:0 na zápasy. V loňském roce si Chrudim vzala titul zpět. Sérii vyhrála 3:1 na zápasy. Kdo se bude radovat letos?

Sleduj živě 1. finále | PÁ 19:00

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Holý (hráč Plzně): „Budeme chtít na začátek série zužitkovat domácí prostředí. Chceme do série vstoupit za každou cenu vítězně. Věřím, že nás přijde podpořit plná hala fanoušků, protože kdy jindy by měli. Doufám, že nás čekají dobré zápasy a bude to ten správný vrchol sezony.“

Tomáš Koudelka (hráč FK Chrudim): „Ve finále se potkají dva týmy, které se dobře znají a v zápasech budou rozhodovat detaily. Měli jsme po semifinále dost času připravit se jak takticky, tak fyzicky na našeho soupeře a věřím, že naše stoupající forma bude gradovat ve finále. Tým máme kompletní a připravený se poprat o titul. Samozřejmě by bylo lepší hrát více zápasů doma, ale s tímto faktem už jsme nastupovali do play off. V Plzni už jsme dokázali hrát několik dobrých zápasů a věřím, že na ně navážeme. Navíc nás pojede podpořit autobus fanoušků, na které se moc těšíme!“

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.