Sparta zvolila defenzivní taktiku na brejky a Plzeň dobývala Hůlovu bránu. V první půli zazdil velkou šanci domácích Vnuk. Tyčku zase nastřelil Holý. V závěru úvodní dvacetiminutovky se penalty dožadoval Vnuk, ale nepískalo se. Na druhé straně pak zahodil velkou šanci Sparty Rukovci. V prvním poločase tedy slušně zaplněná hala gól neviděla. 

Blízko prvního gólu byl po přestávce plzeňský Caio, který během jedné minuty třikrát označkoval brankovou konstrukci soupeře. Ve 29. minutě se dostal do brejku sparťan Mikus, ale v dobré příležitosti ho zastavil gólman Němec. Plzeň dál dobývala a Hůla držel Spartu nad vodou. Dvě a půl minuty před koncem druhého poločasu nastřelil svou čtvrtou tyčku v zápase Caio. 

Ve 38. minutě fauloval Hůla ve vápně Holého, ale svou chybu dokázal napravit, když chytil penaltu Künstnerovi. Interobal prolomil střeleckou kletbu až 24 sekund před koncem, kdy dostal míč do brány Sparty kapitán Rešetár - 1:0. 

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Seidler (hráč Plzně): „Pro diváka to dnes byla asi dobrá podívaná. Hodně šancí, sice málo gólů, ale velké drama. Jsem rád, že se nám podařilo to tam na konci dotlačit. Sparta dobře bránila a doufám, že si s jejich obranou poradíme v pátek lépe. Na závěr bych chtěl pochválit Michala Hůlu, který nám toho strašně moc chytil.“

Marian Baláž (vedoucí týmu Sparty): "Kluci ukázali charakter, nebyli jsme daleko od jiného výsledku. Dokázali jsme si, že jim stačíme, ale to, co si vytvoříme, musíme dávat. V pátek se pokusíme vyhrát a srovnat stav série. Jsem na kluky hrdý."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.