Sparta zvolila defenzivní taktiku na brejky a Plzeň dobývala Hůlovu bránu. V první půli zazdil velkou šanci domácích Vnuk. Tyčku zase nastřelil Holý. V závěru úvodní dvacetiminutovky se penalty dožadoval Vnuk, ale nepískalo se. Na druhé straně pak zahodil velkou šanci Sparty Rukovci. V prvním poločase tedy slušně zaplněná hala gól neviděla. 

Blízko prvního gólu byl po přestávce plzeňský Caio, který během jedné minuty třikrát označkoval brankovou konstrukci soupeře. Ve 29. minutě se dostal do brejku sparťan Mikus, ale v dobré příležitosti ho zastavil gólman Němec. Plzeň dál dobývala a Hůla držel Spartu nad vodou. Dvě a půl minuty před koncem druhého poločasu nastřelil svou čtvrtou tyčku v zápase Caio. 

Ve 38. minutě fauloval Hůla ve vápně Holého, ale svou chybu dokázal napravit, když chytil penaltu Künstnerovi. Interobal prolomil střeleckou kletbu až 24 sekund před koncem, kdy dostal míč do brány Sparty kapitán Rešetár - 1:0. 

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Seidler (hráč Plzně): „Pro diváka to dnes byla asi dobrá podívaná. Hodně šancí, sice málo gólů, ale velké drama. Jsem rád, že se nám podařilo to tam na konci dotlačit. Sparta dobře bránila a doufám, že si s jejich obranou poradíme v pátek lépe. Na závěr bych chtěl pochválit Michala Hůlu, který nám toho strašně moc chytil.“

Marian Baláž (vedoucí týmu Sparty): "Kluci ukázali charakter, nebyli jsme daleko od jiného výsledku. Dokázali jsme si, že jim stačíme, ale to, co si vytvoříme, musíme dávat. V pátek se pokusíme vyhrát a srovnat stav série. Jsem na kluky hrdý."

| STATISTIKY

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?