Během přenosu z Plzně uvidíte také rovnou obrázky z Heřmanova Městce. Česká televize chystá do přestávky reportáž i s ohlasy. Zápas Chrudimi se Slavií startuje již v 19 hodin.

Ale zpět k televiznímu utkání. Sparta a Plzeň se potkávají v play off podruhé v historii. Na poprvé uspěli Pražané. V sezoně 2017/2018 ustáli pátý rozhodující zápas na Lokomotivě a semifinálovou sérii ovládli 3:2 na zápasy.

Celková prvoligová bilance mezi oběma týmy je téměř vyrovnaná. Desetkrát vyhrál Interobal (dříve Indoss), jedenáctkrát Sparta a jednou se hrálo nerozhodně: paradoxně v posledním vzájemném utkání letošní sezony (v Praze 2:2). Celkové skóre mezi oběma rivaly je 85:74 ve prospěch Sparty.

V ročníku 2022/2023 se oba celky střetly již třikrát. Kromě zmiňované pražské remízy 2:2 vyhrála Plzeň první utkání sezony doma 8:0. V osmifinále Poháru SFČR ale Sparta překvapila Interobal na domácí palubovce, když zvítězila 3:2.

Hráčské statistiky play off aktuálně ovládá Michal Seidler. Nastřílel 5 gólů a celkem posbíral 11 kanadských bodů. Nejlepšími sparťanskými střelci jsou třígóloví Melos Kelmendi a Martin Hora. Nejproduktivnějším sparťanem je se 7 body Fernandes Mikus.

Ohlasy před semifinále

Diece (hráč Plzně): „Naše koncentrace na každý zápas bude maximální. Máme proti sobě těžkého soupeře a nesmíme nic podcenit. Důležité bude, abychom vyhráli hned první utkání a byli pokaždé zodpovědní do defenzivy.“

Beni Simitči (trenér Sparty): „O semifinálové dvojici Interobal vs. Sparta je asi zbytečné něco si říkat, protože totální favorit série, a možná i celého play off, jsou oni. Skoro celá česká reprezentace, nejlepší slovenští a dva top brazilští hráči v kádru, to jiného favorita ani nemůže určit. My si určitě budeme semifinálové zápasy užívat a budeme jim chtít znepříjemnit futsalový život. Chceme určitě nějaký zápas vyhrát, nejlépe už ten první v televizi.“

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?