Během přenosu z Plzně uvidíte také rovnou obrázky z Heřmanova Městce. Česká televize chystá do přestávky reportáž i s ohlasy. Zápas Chrudimi se Slavií startuje již v 19 hodin.

Ale zpět k televiznímu utkání. Sparta a Plzeň se potkávají v play off podruhé v historii. Na poprvé uspěli Pražané. V sezoně 2017/2018 ustáli pátý rozhodující zápas na Lokomotivě a semifinálovou sérii ovládli 3:2 na zápasy.

Celková prvoligová bilance mezi oběma týmy je téměř vyrovnaná. Desetkrát vyhrál Interobal (dříve Indoss), jedenáctkrát Sparta a jednou se hrálo nerozhodně: paradoxně v posledním vzájemném utkání letošní sezony (v Praze 2:2). Celkové skóre mezi oběma rivaly je 85:74 ve prospěch Sparty.

V ročníku 2022/2023 se oba celky střetly již třikrát. Kromě zmiňované pražské remízy 2:2 vyhrála Plzeň první utkání sezony doma 8:0. V osmifinále Poháru SFČR ale Sparta překvapila Interobal na domácí palubovce, když zvítězila 3:2.

Hráčské statistiky play off aktuálně ovládá Michal Seidler. Nastřílel 5 gólů a celkem posbíral 11 kanadských bodů. Nejlepšími sparťanskými střelci jsou třígóloví Melos Kelmendi a Martin Hora. Nejproduktivnějším sparťanem je se 7 body Fernandes Mikus.

Ohlasy před semifinále

Diece (hráč Plzně): „Naše koncentrace na každý zápas bude maximální. Máme proti sobě těžkého soupeře a nesmíme nic podcenit. Důležité bude, abychom vyhráli hned první utkání a byli pokaždé zodpovědní do defenzivy.“

Beni Simitči (trenér Sparty): „O semifinálové dvojici Interobal vs. Sparta je asi zbytečné něco si říkat, protože totální favorit série, a možná i celého play off, jsou oni. Skoro celá česká reprezentace, nejlepší slovenští a dva top brazilští hráči v kádru, to jiného favorita ani nemůže určit. My si určitě budeme semifinálové zápasy užívat a budeme jim chtít znepříjemnit futsalový život. Chceme určitě nějaký zápas vyhrát, nejlépe už ten první v televizi.“

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.