Jaké byly barážové souboje s Litvou?

Věděli jsme, že se nebude jednat o jednoduché zápasy. Litva se prezentuje silovým způsobem hry a v obou střetnutích nás dokázala potrápit. Řekl bych, že rozhodující bylo domácí utkání v Brně, kde se nám podařilo zvítězit o tři branky. V druhém, na palubovce soupeře, jsme již kontrolovali náskok a byla jen škoda, že jsme nedokázali využít vypracované šance a odskočit na větší rozdíl. Zápas by se dohrával ve větším klidu.

Koho byste si ve finálové skupině přáli? A koho naopak raději ne?

Myslím, že v této fázi si už moc vybírat nemůžeme, ale určitě bych si přál soupeře, kteří pro nás budou papírově nejhratelnější. Naopak bych nechtěl cestovat do nějakých vzdálenějších destinací, jako je Kazachstán či Ázerbajdžán.

Kdy se společně s trojicí chrudimských spoluhráčů připojíte k mateřskému týmu?

Po příletu jsme dostali od trenéra Condeho den volna, který jsem strávil s rodinou. Od pátku se už ale zase připravujeme společně s týmem na nadcházející semifinálové souboje play off.

Semifinálová série startuje již v úterý, takže na regeneraci nebude moc času. Myslíte, že budete na první zápas stoprocentně připraven?

Celý rok s Chrudimí tvrdě trénujeme, abychom byli v top formě právě na nejdůležitější část sezony, tey na play off. Proto pevně doufám, že se únava z cestování neprojeví a všichni čtyři reprezentanti budeme na nadcházející důležité boje připraveni.

Čeká vás Slavia Praha. Co o tomto soupeři říct?

Poslední dobou se spolu střetáváme velice často a tak víme, co jeden od druhého očekávat. Slavia má v kádru výborné individuality a má také dobře propracovanou obranu. Proto se musíme maximálně soustředit na každý zápas, abychom sérii zvládli a postoupili do finále.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.