Jaká byla čtvrtfinálová série proti Perštejnu, co vám ukázala jako trenérovi?

Celá série s Perštejnem byla velice zajímavá, hrál se kvalitní futsal nahoru dolů. Perštejn určitě svými výkony přispěl ke kvalitním utkáním. Nebylo to pro nás nic jednoduchého, i když jsme postoupili na tři zápasy, což bylo naším plánem. Ukázalo mi to, že musíme v zápasech ještě zlepšit pasáže, kdy jsme vypadávali z koncentrace a soupeř nás dokázal trestat. To by se nám v další fázi nemuselo vyplatit. Musíme udržet soustředění po celou dobu utkání. To bude náš hlavní cíl.

Čekal jste, že Sparta vyřadí Helas? Co se z těch zápasů dalo vyčíst o Spartě?

Čekal jsem zajímavou sérii, a to se potvrdilo, když rozhodovaly maličkosti. Troufnu si říct, že to byla nakonec malá produktivita Helasu. Myslím si, že jim scházela finální fáze a kvalitní zakončení. Co mi to ukázalo pro nás, to si nechám pro sebe, to nebudu prozrazovat. Sparta nakonec postoupila zaslouženě, nechali tam všechno i v malém počtu hráčů. Hraje se to na góly a oni jich dali víc a zaslouženě postoupili.

Jak je na tom v této fázi Interobal, je silnější než vloni?

To ukáže až závěr sezony, jestli jsme na tom lépe. Určitě máme větší výběr, větší konkurenci v týmu než minulý rok. Vloni jsme měli hodně zranění a dojížděli jsme zápasy také na sedm hráčů. Přesto je těžké udělat nějaký závěr a porovnat to. Papírově bychom měli být silnější, ale všechno rozhodnou až naše výkony na hřišti. V tuhle chvíli musíme říct, že uvidíme, hodnotit to můžeme až po sezoně.

Co bude důležité v semifinále zvládnout, aby to dopadlo dobře?

Bude potřeba zvládnout tři zápasy. (úsměv) Taktiku si nechám pro sebe, ale určitě budeme muset být plně koncentrovaní a mentálně správně nastavení. Každý nás vidí jako jasného favorita, který Spartu sfoukne. Ale já pořád říkám, že se hraje futsal pět na pět a začíná se vždycky nula nula. Abychom byli úspěšní, tak musí každý hráč, který nastoupí, podat stoprocentně zodpovědný výkon a hlavu si správně nastavit tak, abychom byli úspěšní. Pokud to tak bude, tak věřím, že to celkově zvládneme.

Jak je na tom z hlediska fyzičky Tomáš Vnuk a jak jste s jeho návratem spokojený?

Tomáš má za sebou dlouhé zranění, trvalo to dlouho, než začal znovu trénovat. Obvykle se začíná po tomto typu zranění trochu dřív, ale my jsme nechtěli nic uspěchat. Myslím si, že se to vyplatilo a že Tomáš momentálně s kolenem nemá žádné problémy. Co se týká fyzičky, tak to si také nechám pro sebe. Nicméně s jeho návratem se nám naskytly nové herní možnosti a zvýšila se konkurence v týmu. Takže já jsem samozřejmě velice spokojený s tím, že se Tomáš vrátil. Pokud bude podávat takové výkony, na které jsme zvyklí, tak budeme jenom rádi.

Poslední otázka. Jaký průběh semifinálové série čekáte?

Čekám, že to bude zajímavé semifinále. Sparta má sice užší kádr, ale přesto má ve svém středu zajímavé hráče se správným charakterem. Určitě nedají nic zadarmo a čekám od nich velký odpor. My se budeme soustředit na nás a na naši hru. Chceme do finále a máme před sebou v letošní sezoně jasný cíl. Věřím, že pro to uděláme všichni všechno a semifinále nakonec zvládneme. Nebude to tak jednoduché, jak všichni říkají. Mám respekt ke každému soupeři. Sparta je velice kvalitní tým se zkušeným koučem, čekám, že vymyslí něco, čím by nám rozkouskoval hru. My se připravíme, jak nejlépe budeme moct. Rozhodne se na hřišti a vyhraje ten, kdo si to zaslouží.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.