Jaká byla čtvrtfinálová série proti Liberci? Nebylo to těžší, než jste čekali?

Proti Liberci to byly těžké zápasy, ale všechna tři utkání jsme odehráli velice dobře. Věděli jsme, že to s nimi nebude jednoduché, hráli důrazně, hodně běhali, mají dobrý tým. Stále se zlepšují.

Teď vás čeká Slavia. Jaké to pro vás osobně bude?

Jak už jsem mnohokrát řekl, prožil jsem ve Slavii dva krásné roky.  Hrál jsem v mnoha zemích, ale Česká republika je můj druhý domov.  Ve Slavii mám spoustu přátel a vždy mě přivítají tím nejlepším způsobem. Mám na působení v Praze hezké vzpomínky.

Kdo jsou podle vás její nejnebezpečnější hráči?

Nejlepší hráči Slavie jsou podle mě Radim Záruba, Jan Homola, Jan Křemen, David Jošt. Hrál jsem s nimi, takže znám jejich kvality a způsob hry. Věřím, že odehrajeme hodně kvalitní, futsalová utkání, která budou diváky bavit.

Viděl jste některé poslední zápasy Slavie?

Ano, ano, sledoval jsem zápasy s Mělníkem. Takový výsledek jsem čekal, Slavia má větší kvalitu a více zkušeností, takže žádné překvapení se nekonalo.

Jak jste vy osobně zatím spokojený se svojí bilancí 15 gólů a 10 asistencí?

Upřímně, já jsem vždy se svým výkonem nespokojený, protože vím, že to může být vždycky lepší, ale jdu krok za krokem a rok od roku a pracuju na tom, abych byl lepší.

Bude Chrudim v závěru play-off silnější než byla vloni?

Myslím, že jsme silnější než loni, máme pár velice dobrých posil, proto jsou tréninky ještě kvalitnější.  Ale tak je to teď na papíře, jak na tom doopravdy jsme, to uvidíme na konci sezóny. Vše se ukáže na hřišti.

Co byste nám řekl o poslední posile Pettovi?

Především je to dobrý hráč a dobrý člověk.  Zápas od zápasu se zlepšuje a sehrává se s týmem, myslím si, že nám v play off hodně pomůže.

Jaké budou semifinálové zápasy se Slavií?

Jako vždy očekávám vítězství a vždy si za tím jdu.  Vím, že to nebude vůbec jednoduché, protože se Slavií jsou vždycky nejisté zápasy.  Myslím, že rozhodnou naše zkušenosti, a to že máme přece jenom širší lavičku. Na zápasy se těším, už aby to začalo.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.