„Myslím si, že jsme odehráli dobré čtvrtfinále, v němž jsme všechny zápasy kontrolovali. Ani jednou jsme neprohrávali a za nerozhodného stavu jsme soupeři mnoho šancí nepovolovali. Musím ale uznat, že jsme narazili na protivníka, který byl ve vynikající formě, když měl skvělý závěr základní části a od února prohrál pouze s naším týmem. Před sérií jsem v kabině klukům říkal, že bude velmi důležité první utkání, a to jsme zvládli perfektně, s řadou věcí jsem byl opravdu velmi spokojen. Intenzita čtvrtfinále byla velká. Naše obrana v celé sérii byla solidní, soupeři jsme dovolili jen několik příležitostí a celkově jsme se od začátku roku v tomto hodně posunuli. Zároveň jsme si vyzkoušeli bránění power play, protože Liberec v ní hrál zhruba polovinu času. Samozřejmě se stále musíme v některých aspektech posouvat, například v protiútocích a zakončování situací, ale na těchto detailech ještě zapracujeme a do semifinále půjdeme ještě silnější.“

Jak velký problém činila týmu tvrdá hra soupeře?
Důležitý dotaz, děkuji za něj. Ano, byl jsem trochu iritován tím, co ve všech třech zápasech proběhlo. Liberec hrál tvrdě, což rozhodně problém není, protože podobný styl hry máme také rádi. Otázkou však zůstává tvrdé dohrávání hráčů bez míče, za což většinou nepřišlo ani potrestání kartou a došlo ke zranění hráčů. Tento typ hry je velmi komplikovaný i z psychologického hlediska. Pokaždé jsme potřebovali hráče uklidnit, aby nereagovali na tvrdé zákroky. Máme před sebou další zápasy a každý z kluků je důležitý, takže jsme nechtěli nikoho ztratit.

Hned po dvaceti vteřinách utkání v Liberci byl zraněn Everton. Můžete prozradit, jak to s ním vypadá?
Everton byl zasažen hned v úvodu zápasu v Liberci, a to bez míče! Jednalo se o tvrdý zákrok, který mu nedovolil pokračovat. Nemohli jsme s ním počítat ani pro třetí utkání. Koleno mu hodně oteklo a prvních pár dní potřeboval berle, aby dokázal chodit. Nyní je mu díky práci našich doktorů a fyzioterapeutů lépe a doufáme, že se ještě do play-off stihne zapojit.

Co říkáte na fanoušky? Zdá se, že se do Heřmanova Městce naučili chodit.
Jsou skvělí, stále nás podporují! Oba domácí zápasy jsme odehráli před skvělou atmosférou a jsme všichni rádi, že na každý zápas jich dorazí více a více. I když hrajeme ve vzdálenějších městech či dokonce v jiných zemích, pokaždé tam některé naše fanoušky vidíme. Pamatuji si, že jich řada dorazila podpořit nás dokonce do Severní Makedonie. Doufám, že si zápasy společně s námi užívají. Jsou pro nás velmi důležití a chceme vždy udělat to nejlepší, aby byli spokojeni. Jsme klub z malého města, což znamená, že fanoušci jsou naší velkou součástí. Můžeme jim jen poděkovat a věřit, že nám zůstanou věrni.

Díky rychle ukončené sérii, a také kvůli reprezentační přestávce, teď budete mít skoro měsíc pauzu. Jaká v ní bude vaše příprava?
Čekají nás tři týdny práce, v rámci kterých se budeme věnovat různým úkolům. Bohužel většinu času se musíme obejít bez reprezentantů. Budeme pokračovat v práci na fyzičce, od začátku semifinále až do konce jistě bude velké množství zápasů v rychlém sledu a my musíme být připraveni. Využijeme čas ke zlepšení techniky sportovců a samozřejmě zapracujeme na posledních úpravách v taktické části. Jakmile se bude blížit první zápas, začneme pracovat na konkrétních aspektech hry soupeře.

V semifinále vás čeká Slavia Praha. Přál jste si tohoto soupeře?
Jestli chceme ligu vyhrát, nemůžeme si soupeře vybírat. Slavia má silnou sestavu plnou zkušených hráčů a celkově se mi líbí, jakou práci v klubu v posledních letech odvedli. Vůbec se nedivím, že byla v posledních dvou ročnících dvakrát ve finále poháru, jedná se o výsledek soustavné práce. Zápasy se Slavií bývají vždy vyrovnané. Jsem přesvědčen, že nás v sérii čekají skvělé zápasy plné emocí a kvalitního futsalu a věřím, že jsme v lepší formě než při posledním vzájemném střetnutí. Samozřejmě chceme uspět a postoupit do finále.

V letošní sezoně se spolu oba soupeři střetli již třikrát. Mohou se ještě vůbec něčím překvapit?
Vždy je nějaký prostor na překvapení, ale nemyslím si, že ve velkém rozsahu. Stejně jako já, tak i trenér soupeře Zdeněk Sláma, bude tým připravovat tím nejlepším způsobem, aby zvýšil svoje šance v sérii. Myslím, že obě mužstva udělají jen málo chyb a my musíme být připraveni ty jejich využít. Komu se to povede, ten vyhraje. Nějaké změny přijít mohou, ale nemyslím si, že velké. Jako trenér se pokusím předpovědět co nejvíce „nápadů“, s čím soupeř přijde. Snad se trefím vícekrát než trenér Slavie (směje se).

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.