„Škoda. Velká škoda. Hlavně nevyužitých šancí, výsledek mohl být vyrovnanější,“ litoval po historicky prvním domácím zápase v play off kapitán Spartaku Perštejn Jiří Baran. Jeho tým v druhém poločase překvapil Plzeň hrou s vytaženým hráčem u poloviny soupeře, který čekal na chybu při přečíslení. Podařilo se ale jen snížit a Interobal navíc v závěru trestal chyby při power-play. Ve středu tak může na domácí palubovce potvrdit postup.

Blízko rozhodnutí na tři zápasy je také Chrudim. Liberci doma nadělila jedenáct branek, venku neinkasovala a trefila se třikrát. „Ze začátku jsme měli trochu problémy, nehráli jsme tak lehce jako doma. Postupně se naše hra zlepšila a výhra je zasloužená. Konečně jsme udrželi čisté konto,” pochvaloval si reprezentant Pavel Drozd. Jedním ze střelců byl také legendární Roman Mareš (48 let a 11 dní), který tak navýšil svůj rekord nejstaršího hráče skórujícího v play off.

Úvodní dějství má za sebou také série Sparty s Helasem Brno. První bod si připsali svěřenci Beniho Simitči, když vstřelili rozhodující branku v poslední minutě prodloužení. „Hosté šli do vedení, my jsme ukázali sílu a skóre otočili. Byl to kvalitní futsal a jsme rádi, že jsme doma urvali první bod,“ radoval se střelec rozhodující branky Melos Kelmendi.

V tomto týdnu se rozběhne také poslední série mezi Slavií a Mělníkem. Začne v úterý, sešívaní naplánovali svůj druhý domácí zápas na sobotu 1. dubna od 16 hodin tak, aby mohli pozvat fotbalové fanoušky mířící do Edenu na zápas s Olomoucí.

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?