Úvod utkání patřil hostům, když hned v druhé minutě se trefil hostující kapitán Rešetár. Poté následovala velká golová příležitost domácích, ovšem z důvodu jejího neproměmění se dostali hostující hráči do přečíslení a to dokázal využít Rick. Domácí vstřelili branku z velmi pohledné akce na ose Chmelan - Klíma - Caio, když třetí zmiňovaný dokázal překonat hostujícího brankáře. Studená sprcha přišla minutu později, když po přímém kopu domácích se hosté opět dostali do přečíslení a hostující Vnuk vstřelil třetí branku. Poločas 1:3.

Druhý poločas nabídl ještě méně branek, ačkoliv gólové příležitosti byly vidět na obou stranách. Plzeň hrála většinu poločasu s hostujícím brankářem Vahalou v poli, tudíž domácí Spartak byl předurčen zejména k defenzivní činnosti. Jedinou branku vstřelil hostující Seidler a tudíž utkání skončilo 1:4. Spartak může jen litovat nas množstvím neproměněných šancí, které mohli ještě více zamotat utkáním.

Ohlasy aktérů zápasu

Jiří Chmelan (hráč Spartaku): “Dnes jsme podali bojovný týmový výkon, za který se nemůžeme stydět. Dobrý přístup všech našich hráčů dělal favorizované Plzni problémy. Velice nás mrzí množství neproměněných šancí, ze kterých naopak Plzeň uměla vstřelit své branky, díky přečíslení. Gratulujeme Plzni k zisku prvního místa po základní části a budeme se těšit na společná střetnutí v play off."

Ondřej Vahala (brankář Plzně): "Do Kadaně jsme jeli vyhrát a obhájit si naše první místo po základní části. Naštěstí se nám to povedlo. S předvedenou hrou ale nemůžeme být úplně spokojení, soupeř se dostával do šancí, ale nedokázal proměňovat. Dopadlo to dobře a jeden cíl v letošní sezóně máme splněný.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?