Svěřenci trenéra Vrabce si šli od prvních minut za svým cílem. Hýřili pohybem a zásobovali střelami golmana Janečku. Skóre otevřel ALEŠ BENEK, kterého přesným pasem našel v brankovém území Zounek. Druhou branku přidal DANIEL VIK a to po nádherné individuální akci – 2:0. Třetí zásah si smolně připsal na své konto Šipka, který přihrávku Žočka ztečoval za zády Janečky. Nutno podotknout, že i soupeř si vytvořil několik slibných příležitostí. Proti byl ale vždy připravený Dlask, který díky svým zákrokům nadále držel čisté konto.

Na poločasové vedení navázali hráči i ve druhé dvacetiminutovce, do které naskočili nové tváře – junioři Vyčítal se Šťovíčkem a navrátilec do sestavy kapitán Pavel Bína. Na čtvrté brance měl velký podíl právě Vyčítal, který ladně patou našel MARKA BÍNU a ten se nemýlil – 4:0. Song né pětku né si Hanáci poslechli po další brance ALEŠE BENEKA, který se prosadil bodlem ze střední vzdálenosti – 5:0. Kanárka obstaral agilní KUBA DANĚK, který se prosadil střelou pod břevno – 6:0. Za svou snahu byli odměněni také hosté, kteří v krátkém sledu vsítili 2 branky – 6:2. Závěr utkání patřil už opět hráčům Liberce. Svůj premiérový gól v lize oslavil junior JÁCHYM ŠŤOVÍČEK, který využil pasu Jelínka – 7:2. A tečku za střetnutím udělal ALEŠ BENEK, který se prosadil do brázdné branky a zaznamenal tak svůj další ligový hattrick – 8:2.

Ohlasy aktérů zápasu

Karel Vrabec (trenér Liberce): “Soupeř přijel v malém počtu, ale nechtěli jsme je podcenit. Moc se nám nepovedl začátek utkání, kdy jsme přežili pár šancí soupeře i díky našemu brankáři. Naštěstí se náš výkon pak zvedl a dokázali jsme soupeři odskočit. Děkujeme všem fanouškům, že nás dnes přišli podpořit a hnali nás za vítězstvím.”

Štěpán Stodůlka (hráč SKUP): "Do zápasu jsme vstoupili v počtu 5+1, který nám nehrál do karet. Utkání však i v tomto počtu bylo nahoru dolů a dokázali jsme si vytvořit velké množství šancí. Domácí však těžili z množstevní převahy, díky které se po palubovce dokázali pohybovat ladněji a kombinovat v mnohem větší rychlosti. Gratulujeme domácím k výhře a přejeme jim hodně štěstí v play-off."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.