Do Prahy zamířil soupeř, proti kterému se domácím v poslední době výsledkově příliš nedaří. FTZS Liberec přijel povzbuzen výkonem proti Chrudimi s cílem bodovat. Naopak Sparta chtěla vyhrát a zajistit si tak třetí místo v tabulce. Úvod zápasu vyšel lépe Pražanům, v třetí minutě se prosadil Luis. Fanoušci si přišli na své od 14. do 16. minuty, kde padla hned čtveřice branek. Z této gólové salvy odešel lépe Liberec, který vedl 3:2.

V druhém poločase Sparta změnila brankáře a přístup k utkání. Své šance nedali Kelmendi ani Rukovci, a tak to na sebe vzal Brazilec Matheus. Z vyrovnání se ale domácí radovali jen chvilku. Jelínek opět vystřelil a dal svůj druhý gól v zápase. Domácí zkusili dlouhou sedmiminutovou powerplay, ale ani z ní nedokázali obrátit výsledek. Ten mohl ještě vylepšit Liberec, ale pouze cinkal na tyče opuštěné branky.

Ohlasy aktérů zápasu

Marian Baláž (vedoucí Sparty): „Nepřijatelný výsledek pro nás v boji o třetí místo. Liberec ukázal, jak se bojuje. My si z toho musíme vzít příklad a zkusit zaskočit příští týden Chrudim.“

Dominik Vogt (brankář FTZS): “Musím říct, že je to úžasný pocit vyhrát proti takovému týmu jako je Sparta Praha. Z mého pohledu musím pochválit všechny kluky, co dnes naskočili, nechali jsme na palubovce všechno a byly jsme po zásluze odměněni třemi body. Děkujeme všem lidem, co nám fandili v hale, ale i u onlajnů.”

STATISTIKY

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.