Do Prahy zamířil soupeř, proti kterému se domácím v poslední době výsledkově příliš nedaří. FTZS Liberec přijel povzbuzen výkonem proti Chrudimi s cílem bodovat. Naopak Sparta chtěla vyhrát a zajistit si tak třetí místo v tabulce. Úvod zápasu vyšel lépe Pražanům, v třetí minutě se prosadil Luis. Fanoušci si přišli na své od 14. do 16. minuty, kde padla hned čtveřice branek. Z této gólové salvy odešel lépe Liberec, který vedl 3:2.

V druhém poločase Sparta změnila brankáře a přístup k utkání. Své šance nedali Kelmendi ani Rukovci, a tak to na sebe vzal Brazilec Matheus. Z vyrovnání se ale domácí radovali jen chvilku. Jelínek opět vystřelil a dal svůj druhý gól v zápase. Domácí zkusili dlouhou sedmiminutovou powerplay, ale ani z ní nedokázali obrátit výsledek. Ten mohl ještě vylepšit Liberec, ale pouze cinkal na tyče opuštěné branky.

Ohlasy aktérů zápasu

Marian Baláž (vedoucí Sparty): „Nepřijatelný výsledek pro nás v boji o třetí místo. Liberec ukázal, jak se bojuje. My si z toho musíme vzít příklad a zkusit zaskočit příští týden Chrudim.“

Dominik Vogt (brankář FTZS): “Musím říct, že je to úžasný pocit vyhrát proti takovému týmu jako je Sparta Praha. Z mého pohledu musím pochválit všechny kluky, co dnes naskočili, nechali jsme na palubovce všechno a byly jsme po zásluze odměněni třemi body. Děkujeme všem lidem, co nám fandili v hale, ale i u onlajnů.”

STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.