Gólový účet načal v 5. minutě Kozár. Na další úspěch domácí čekali do 12. minuty, kdy se prosadil Caio, na kterého v následující minutě ještě navázali Křivánek a Buchta. Vedení 4:0 znamenal prostor k debutu mladého brankáře Jakuba Fořta. Tomu však ligová premiéra zhořkla po třech minutách, kdy byl po smolné útočné ztrátě vyloučen za faul na unikajícího soupeře. Hosté přesilovku využili a snížili na 1:4 z jejich pohledu. Do Poločasu se dokázal ještě jendou prosadil Křivánek.

Jak první půle skončila, tak druhá začala - tedy brankou Křivánka, který zkompletoval hattrick. Poté se gólová mašina domácích naplno rozjela, góly stříleli Caio, Knobloch, Holý, hattrick završil i Buchta a následně i Vnuk. Konečné skóre zápasu se zastavilo na 16:1 a skvělá atmosféra v hale měla tříbodovou vůni.

Poslední utkání v základní části odehrají hráči Interobalu po reprezentační přestávce v Kadani proti Perštejnu. Pokud jej neprohrají, zvítězí v základní části.

Ohlasy aktérů zápasu

Adam Knobloch (hráč Plzně): „Zápas jsme začali aktivně a po vstřelení prvního gólu jsme se uklidnili. Přišla malá komplikace v podobě červené karty a obdrženého gólu, ale zápas jsme měli pod kontrolou. Ve druhém poločase se hra hodně otevřela a skóre jsme jen navyšovali. Chci poděkovat fanouškům, kteří nás po celou základní část doma skvěle podporovali a těšíme se na ně zase play-off!“

Matěj Čapek (manažer Ústí): „Těžko se hodnotí takto vysoká porážka, která navíc znamená jistotu sestupu. V prvním poločase jsme dokázali v okleštěné sestavě relativně dobře odrážet útočnou snahu domácích. Po zranění J. Schorsche jsme museli odehrát 30 minut v šesti hráčích, což byla voda na mlýn domácím a projevilo se to také na konečném skóre.“

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.