Všichni v Mýtě si uvědomovali důležitost utkání, jenže Nejzbach vůbec nezastihl první poločas, ve kterém si hosté z Mělníka dělali z obrany domácích trhací kalendář. Nejzbach v prvním poločase zlomila především sedmnáctá minuta, ve které hosté vstřelili tři branky. Nejzbach se do poločasu snažil korigovat z desetimetrového kopu jenže hosté vzápětí znovu udeřili a do kabin se šlo za stavu 2:6.

O poločase v kabině Nejzbachu proběhla menší bouře a ve druhém poločase bylo znát vyšší nasazení. Nejzbach se v utkání opíral především o tři hráče, a to Jiráský, Novák a Stránský ty se snažili strhnout celý tým a víceméně se to i dařilo, když ve 37. minutě David Novák srovnal skóre na 6:6 v hale proběhla obrovská radost. Nejzbach hned na to se mohl dostat do vedení jenže obrovskou šanci neproměnil, a tak přišla na řadu power-play, kterou hosté potrestali dvěma brankami do prázdné. Domácí Nejzbach poté ještě stihl snížit, ale to bylo vše a Nejzbach, tak po roce znovu opouští 1. Futsal ligu.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Jiráský (hráč Nejzbachu): "První poločas to byla od nás tragédie, nevím jestli jsme byli nervózní, nebo se nám nechtělo, ale bylo to hrozný. V kabině jsme si vše vyříkali a druhý poločas hrál jiný tým. Dokázali jsme stáhnout rozdíl čtyř branek a za stavu 6:6 jsme museli přejít k power play, bohužel jsme po hloupé chybě dostali rozhodující branku."

Jakub Němec (trenér Olympiku): „Zápas jsme si udělali složitý sami až do konce. V prvním poločase jsme sice vedli 5:1, ale měli jsme dát dalších asi pět nebo šest gólů. Ve druhé půli se Nejzbach zázračně vzchopil, naopak my jsme asi mysleli, že je rozhodnuto i přesto, že jsme si říkali, ať si na to dáme pozor a makáme dál. Jsem ale rád za tři body, i přes nepovedený druhý poločas.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?

Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně
Kadaň si vybojovala pátý zápas, rozhodne se ve středu v Brně 31.03.2024

Na posledního semifinalistu si budeme muset počkat do středy. Inter Kadaň podruhé porazil Helas ve své hale a vybojoval si pátý zápas. Brňané sice na severu Čech vedli 2:1, pak ale třikrát inkasovali a náskok domácích už nedotáhli. Rozhodne páté dějství v Brně.