Všichni v Mýtě si uvědomovali důležitost utkání, jenže Nejzbach vůbec nezastihl první poločas, ve kterém si hosté z Mělníka dělali z obrany domácích trhací kalendář. Nejzbach v prvním poločase zlomila především sedmnáctá minuta, ve které hosté vstřelili tři branky. Nejzbach se do poločasu snažil korigovat z desetimetrového kopu jenže hosté vzápětí znovu udeřili a do kabin se šlo za stavu 2:6.

O poločase v kabině Nejzbachu proběhla menší bouře a ve druhém poločase bylo znát vyšší nasazení. Nejzbach se v utkání opíral především o tři hráče, a to Jiráský, Novák a Stránský ty se snažili strhnout celý tým a víceméně se to i dařilo, když ve 37. minutě David Novák srovnal skóre na 6:6 v hale proběhla obrovská radost. Nejzbach hned na to se mohl dostat do vedení jenže obrovskou šanci neproměnil, a tak přišla na řadu power-play, kterou hosté potrestali dvěma brankami do prázdné. Domácí Nejzbach poté ještě stihl snížit, ale to bylo vše a Nejzbach, tak po roce znovu opouští 1. Futsal ligu.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Jiráský (hráč Nejzbachu): "První poločas to byla od nás tragédie, nevím jestli jsme byli nervózní, nebo se nám nechtělo, ale bylo to hrozný. V kabině jsme si vše vyříkali a druhý poločas hrál jiný tým. Dokázali jsme stáhnout rozdíl čtyř branek a za stavu 6:6 jsme museli přejít k power play, bohužel jsme po hloupé chybě dostali rozhodující branku."

Jakub Němec (trenér Olympiku): „Zápas jsme si udělali složitý sami až do konce. V prvním poločase jsme sice vedli 5:1, ale měli jsme dát dalších asi pět nebo šest gólů. Ve druhé půli se Nejzbach zázračně vzchopil, naopak my jsme asi mysleli, že je rozhodnuto i přesto, že jsme si říkali, ať si na to dáme pozor a makáme dál. Jsem ale rád za tři body, i přes nepovedený druhý poločas.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.