Na první branku zápasu se čekalo poměrně dlouho, ta přišla až ve dvanácté minutě zápasu, kdy Diece vybojoval míč na Výborném a předložil ho Peteru Kozárovi, který z pevní uklidil míč na zadní tyč – 0:1. Druhou branku přidala Plzeň ve čtrnácté minuty, když Holý rozehrál špatně roh, k míč se ale , kvůli nedohodě domácích, dostal znovu a předložil ho Lukáši Rešetárovi, který uklidil míč do branky – 0:2. Snížení přišlo v sedmnácté minutě, když chybu při power-play hostů potrestal Petr Výborný – 1:2. O minutu později vedla Plzeň opět o dvě branky, kdy vybojoval na Maurovi míč Rešetár a předložil ho Michalu Seidlerovi, pro kterého nebyl problém uklidit míč do branky – 1:3. V poslední minutě poločasu ještě našel nástřelem na zadní Vnuk Petra Kozára, který uklidil míč o tyč do branky – 1:4. Za tohoto stavu se šlo do kabin

Plzni vyšel vstup do druhého poločasu, když už ve dvaadvacáté minutě využili power-play, kdy po přihrávce Křivánka přostřelil na zadní tyč Kirova Lukáš Rešetár– 1:5. Za minutu dorazil Seidlerovu střelu Lukáš Křivánek a Plzeň vedla o pět branek – 1:6. Za minutu využil standartní situaci Tomáš Holý, kterému rozehrál míč Diece – 1:7. O další minutu později to bylo už o sedm branek, kdy zakončil individuální akci Diece, který uklidil míč za záda Lecjakse – 1:8. Ve třicáté minutě po přihrávce Ricka přehodil Diece elegantně Lecjakse a Plzeň vedla o osm branek – 1:9. Desátou branku přidali plzeňští ve třicáté třetí minutě, když Křivánek vybojoval míč ve středu hřiště a předložil ho Michalu Seidlerovi, který přehodil vyběhnuvšího Lecjakse – 1:10. Ve třicáté páté minutě předvedla Plzeň pohlednou akci, kdy vymíchali domácí obranu a míč do prázdné branky uklidil Caio – 1:11. Démoni dokázali snížit ve třicáté deváté minutě, kdy Martin Macháček potrestal power-play hostů a trefil se přes polovinu hřiště do odkryté branky – 2:11.Poslední slovo v zápase měli ale hosté, když se trefil po přihrávce Ricka do prázdné branky Tomáš Vnuk a stanovil tak výsledné skóre 2:12.

Ohlasy aktérů zápasu

Karel Rozboud (hráč FCD): "K pátečnímu zápasu jsme chtěli přistoupit zodpovědně a odehrát kvalitní utkání s aspirantem na titul. Dlouho jsme drželi vyrovnaný výsledek, při kterém jsme měli taky spoustu štěstí, kdy Plzeň nastřelovala tyče. Bohužel proti takovému týmu je každá chyba znát a Plzeň je dokázala vždy potrestat. My se teď musíme připravit na další utkání se Slavií a vyvarovat se zbytečných chyb. Soupeři gratuluji a přeji hodně štěstí v boji o titul."

Michal Štrajt (asistent trenéra Plzně): „V první půli jsme nedali hrozně moc šancí a místo toho, abychom vedli minimálně o pět gólů, bylo to pro nás jen 2:1. Naštěstí jsme se do poločasu ještě chytili a na začátku toho druhého to potvrdili. Soupeři jsme odskočili a dokázali vedení navyšovat. Výhru o deset gólů určitě bereme, zvlášť, když se nám v České Lípě nikdy nehraje snadno.“

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.