Na první branku zápasu se čekalo poměrně dlouho, ta přišla až ve dvanácté minutě zápasu, kdy Diece vybojoval míč na Výborném a předložil ho Peteru Kozárovi, který z pevní uklidil míč na zadní tyč – 0:1. Druhou branku přidala Plzeň ve čtrnácté minuty, když Holý rozehrál špatně roh, k míč se ale , kvůli nedohodě domácích, dostal znovu a předložil ho Lukáši Rešetárovi, který uklidil míč do branky – 0:2. Snížení přišlo v sedmnácté minutě, když chybu při power-play hostů potrestal Petr Výborný – 1:2. O minutu později vedla Plzeň opět o dvě branky, kdy vybojoval na Maurovi míč Rešetár a předložil ho Michalu Seidlerovi, pro kterého nebyl problém uklidit míč do branky – 1:3. V poslední minutě poločasu ještě našel nástřelem na zadní Vnuk Petra Kozára, který uklidil míč o tyč do branky – 1:4. Za tohoto stavu se šlo do kabin

Plzni vyšel vstup do druhého poločasu, když už ve dvaadvacáté minutě využili power-play, kdy po přihrávce Křivánka přostřelil na zadní tyč Kirova Lukáš Rešetár– 1:5. Za minutu dorazil Seidlerovu střelu Lukáš Křivánek a Plzeň vedla o pět branek – 1:6. Za minutu využil standartní situaci Tomáš Holý, kterému rozehrál míč Diece – 1:7. O další minutu později to bylo už o sedm branek, kdy zakončil individuální akci Diece, který uklidil míč za záda Lecjakse – 1:8. Ve třicáté minutě po přihrávce Ricka přehodil Diece elegantně Lecjakse a Plzeň vedla o osm branek – 1:9. Desátou branku přidali plzeňští ve třicáté třetí minutě, když Křivánek vybojoval míč ve středu hřiště a předložil ho Michalu Seidlerovi, který přehodil vyběhnuvšího Lecjakse – 1:10. Ve třicáté páté minutě předvedla Plzeň pohlednou akci, kdy vymíchali domácí obranu a míč do prázdné branky uklidil Caio – 1:11. Démoni dokázali snížit ve třicáté deváté minutě, kdy Martin Macháček potrestal power-play hostů a trefil se přes polovinu hřiště do odkryté branky – 2:11.Poslední slovo v zápase měli ale hosté, když se trefil po přihrávce Ricka do prázdné branky Tomáš Vnuk a stanovil tak výsledné skóre 2:12.

Ohlasy aktérů zápasu

Karel Rozboud (hráč FCD): "K pátečnímu zápasu jsme chtěli přistoupit zodpovědně a odehrát kvalitní utkání s aspirantem na titul. Dlouho jsme drželi vyrovnaný výsledek, při kterém jsme měli taky spoustu štěstí, kdy Plzeň nastřelovala tyče. Bohužel proti takovému týmu je každá chyba znát a Plzeň je dokázala vždy potrestat. My se teď musíme připravit na další utkání se Slavií a vyvarovat se zbytečných chyb. Soupeři gratuluji a přeji hodně štěstí v boji o titul."

Michal Štrajt (asistent trenéra Plzně): „V první půli jsme nedali hrozně moc šancí a místo toho, abychom vedli minimálně o pět gólů, bylo to pro nás jen 2:1. Naštěstí jsme se do poločasu ještě chytili a na začátku toho druhého to potvrdili. Soupeři jsme odskočili a dokázali vedení navyšovat. Výhru o deset gólů určitě bereme, zvlášť, když se nám v České Lípě nikdy nehraje snadno.“

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.