Že nemusí jít o nijak jednoduché utkání se ukázalo na začátku tohoto utkání. Obzvlášť když na začátku 16.minuty přišla ještě branka soupeře. Přihrávku Stránského přetavil v první branku zápasu Janošek - 0:1. Helas tato branka ale nesrazila na zem, ale nakopla k většímu důrazu a přesnosti v zakončení. V polovině 18.minuty došlo ke srovnání. Mužík poslal do sítě Poulovu přihrávku a je to 1:1. O to aby šel Helas do kabiny o poločase s dobrou náladou se postarala hostující Novotný. Patnáct vteřin po vyrovnání to tedy bylo 2:1.

Druhý poločas načal Helas tam kde skončil ten první. Nedopustil srovnání a naopak se tlačil kupředu. Tentokrát už své akce zakončoval tak, aby narůstal počet vstřelených domácích branek. V 25.minutě se ukázalo, že souhra přihrávajícího Cupáka a zakončujícího Poul může být úspěšná - 3:1. Za čtyři a půl minuty později se oba aktéři prohodili a bylo to 4:1. Na tuto branku po dvaceti vteřinách navázal Havel a diváci v hale se už začali chystat na vítězné oslavy - 5:1. Ve 33.minutě přišla dvojí branková radost pro Matejova. Na první gól mu přihrál v Mykytjuk - 6:1 a následně poslal do sítě míč, který si sám vybojoval - 7:1. V 35.minutě přišla i osmá branka domácích. Poulova přihrávka našla Doubravského a ten co udělat - 8:1. Poslední brankové slovo měl ale soupeř. Patnáct vteřin před koncem korigoval výsledek Ondřej Mates a upravuje na konečných 8:2.

Ohlasy aktérů zápasu

Tomáš Galia (trenér Helasu Brno): „V prvním poločase nám chyběla lehkost, na hřišti jsme se hledali a nemohli se dostat do potřebného tempa. Do druhého poločasu jsme trochu pozměnili sestavu, začali proměňovat brankové příležitosti a utkání dovedli do poklidného konce.”

Petr Svoboda (PR manažer Nejzbachu): "Dnešní utkání se mi hodnotí velmi těžko, protože někteří hráči si neuvědomují, o co právě teď hrajeme, každý hráč musí začít u sebe. V zápase nám chybělo nasazení a především důraz, který nás vždy zdobil. My se musíme od začátku týdne začít chystat na pro nás klíčové utkání sezóny s Mělníkem, ve kterém musíme bezpodmínečně vyhrát, pokud ještě chceme živit naději na záchranu a případně si to s Lípou rozdat v posledním kole."

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?