Úvod zápasu byl opatrný, kdy se oba týmy dostaly do několika příležitostí. Jednu z nich nevyužil Žoček, jehož střelu brankář vyrazil a z následného protiútoku se prosadil hostující Baran – 0:1. Liberec vzápětí odpověděl, kdy přihrávku vystihl Dan Vik a míč naservíroval před prázdnou branku MARKU BÍNOVI – 1:1. Liberec vysoko napadal rozehrávku soupeře a vytvářel si jednu šanci za druhou. Bohužel impotence FTZS vyústila dokonce v inkasovaný gól, který vsítil zkušený Belej – 1:2. Na to Liberec do poločasu dokázal reagovat. Signál z hranice vápna vyšel na jedničku, kdy na jehož konci stál kanonýr MAREK BÍNA – 2:2.

Druhý poločas začali lépe domácí. Nenápadnou přihrávku si před brankou našel MILAN BIALEK a skluzem zvýšil na 3:2. Perštejn tak sáhl ke hře v pěti, což se mu nakonec vyplatilo. Na 3:3 srovnal Belej. Následně chyboval v rozehrávce kapitán Bína a Perštejn si vzal vedení na svoji stranu – 3:4. Po této inkasované brance bylo na Dukle už veselo. Srovnání si vzal na triko opět BIALEK, kterého našel před prázdnou brankou Kuba Daněk – 4:4. Na 5:4 zvýšil MATYÁŠ KAZDA do prázdné branky a dokonce na 6:4 zvýšil JAKUB ŽOČEK, kterého vybídl přesným pasem Dan Vik. Perštejn hrál převážně ve druhém poločase v pěti, což se mu v konečném zúčtování nevyplatilo. V poslední minutě korigoval z krátké penalty Caio – 6:5.

Ohlasy aktérů zápasu

Karel Vrabec (trenér Liberce): "Byl to zase nervy drásající zápas s dobrým koncem pro nás. V prvním poločase jsme zase neproměnili čtyři obrovské šance a inkasovali jsme zase takový smolný gól. Druhý poločas se dá říct, že jsme se jen bránili power play a po neskutečném boji a díky dodržovaní toho, co jsme si řekli, jsme to zvládli. Děkuju klukům za důležité vítězství a obětavost. Velké poděkování patří samozřejmě divákům, kteří dorazili a myslím, že se určitě nenudili.”

Jaroslav Holman (hráč Spartaku): "Dnes očividně nebyl náš den. Vůbec se nám nedařilo hrát naši hru a tím jsme to Liberci ulehčili. Z této prohry se musíme ponaučit a příští týden proti Spartě musíme předvést úplně jiný výkon. Pevně věřím, že nám k tomu pomohou naši fanoušci."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.