Liberec přijel plný sebevědomí, ale v úvodu utkání byl na hřiši pouze jeden tým a to domácí Rapid. Hned v úvodní minutě se trefil pěknou ranou Martin Gajdoš, na jehož branky navázali během další minuty Jaroslav a Jiří Zápotočtí a Rapid vedl 3:0. Liberec dokázal snížit, když si nešťastně srazil míč do vlastní branky Jaroslav Zápotocký - 3:1. Do konce prvního dějství vstřelila obě mužstva ještě po jedné brance, když se za Rapid prosadil Václav Koc a do kabin se tak šlo za poločasového vedení Rapidu 4:2.

Ve druhém poločase zvýšil Liberec svou aktivitu a snahu o vyrovnání. Dlouho však nedokázal najít recept na obranu Rapidu a tak se 11 minut před koncem odhodlal k power - play. Ta přinesla své ovoce téměř okamžitě, na vstřelenou branku Liberce však rychle zareagoval brankou přes celé hřiště Martin Gajdoš - 5:3. Bohužel i Liberec dokázal odpovědět a to dvojnásobně, když během 32. minuty dokázal dvěma slepenými brankami srovnat na 5:5.

Závěr důležitého utkání byl plný emocí, Rapid hrál pod hrozbou šestého faulu, který také nakonec přišel. Bývalý hráč Rapidu Tomáš Jelínek však nastřelil z desetimetrového kopu pouze tyč a tak mohl odpovědět Rapid. Během minuty totiž nasbíral Liberec několik faulů a i Rapid dostal možnost zahrávat desetimetrový kop. Toho se ujal Martin Gajdoš a necelé dvě minuty před koncem přiblížil Rapid vytouženým třem bodům.

Bohužel jako již několikrát v této sezóně, i tentokrát Rapid nadějný stav nedotáhl do vítězného konce, když se minutu před koncem dopustil dalšího faulu a Liberec tentokrát desetimetrový kop proměnil a srovnal na konečných 6:6. 

Ohlasy aktérů zápasu

Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem): "Přes vydařenou první půli se nám opět nepodařilo udržet herní kvalitu v poločase druhém. Potýkáme se s problémem v zakončení, neproměňování šancí nás stály proti Liberci dva body. Čekají nás ještě čtyři velmi těžká utkání, ve kterých se bodový zisk nebude rodit snadno."

Karel Vrabec (FTZS Liberec): "Po špatném začátku jsme naháněli tříbrankové manko. V tomto duchu pokračoval celý zbytek prvního poločasu, ve kterém Ústí nad Labem bylo lepší. My se nebyli schopní nastartovat. Druhá půle byla odlišná, začali jsme jezdit, více jsme chtěli a byli lepší. Bod je ze střetnutí spravedlivý, šance neproměněné byly na obou stranách. Utkání mohlo skončit i 14:14."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.