Liberec přijel plný sebevědomí, ale v úvodu utkání byl na hřiši pouze jeden tým a to domácí Rapid. Hned v úvodní minutě se trefil pěknou ranou Martin Gajdoš, na jehož branky navázali během další minuty Jaroslav a Jiří Zápotočtí a Rapid vedl 3:0. Liberec dokázal snížit, když si nešťastně srazil míč do vlastní branky Jaroslav Zápotocký - 3:1. Do konce prvního dějství vstřelila obě mužstva ještě po jedné brance, když se za Rapid prosadil Václav Koc a do kabin se tak šlo za poločasového vedení Rapidu 4:2.

Ve druhém poločase zvýšil Liberec svou aktivitu a snahu o vyrovnání. Dlouho však nedokázal najít recept na obranu Rapidu a tak se 11 minut před koncem odhodlal k power - play. Ta přinesla své ovoce téměř okamžitě, na vstřelenou branku Liberce však rychle zareagoval brankou přes celé hřiště Martin Gajdoš - 5:3. Bohužel i Liberec dokázal odpovědět a to dvojnásobně, když během 32. minuty dokázal dvěma slepenými brankami srovnat na 5:5.

Závěr důležitého utkání byl plný emocí, Rapid hrál pod hrozbou šestého faulu, který také nakonec přišel. Bývalý hráč Rapidu Tomáš Jelínek však nastřelil z desetimetrového kopu pouze tyč a tak mohl odpovědět Rapid. Během minuty totiž nasbíral Liberec několik faulů a i Rapid dostal možnost zahrávat desetimetrový kop. Toho se ujal Martin Gajdoš a necelé dvě minuty před koncem přiblížil Rapid vytouženým třem bodům.

Bohužel jako již několikrát v této sezóně, i tentokrát Rapid nadějný stav nedotáhl do vítězného konce, když se minutu před koncem dopustil dalšího faulu a Liberec tentokrát desetimetrový kop proměnil a srovnal na konečných 6:6. 

Ohlasy aktérů zápasu

Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem): "Přes vydařenou první půli se nám opět nepodařilo udržet herní kvalitu v poločase druhém. Potýkáme se s problémem v zakončení, neproměňování šancí nás stály proti Liberci dva body. Čekají nás ještě čtyři velmi těžká utkání, ve kterých se bodový zisk nebude rodit snadno."

Karel Vrabec (FTZS Liberec): "Po špatném začátku jsme naháněli tříbrankové manko. V tomto duchu pokračoval celý zbytek prvního poločasu, ve kterém Ústí nad Labem bylo lepší. My se nebyli schopní nastartovat. Druhá půle byla odlišná, začali jsme jezdit, více jsme chtěli a byli lepší. Bod je ze střetnutí spravedlivý, šance neproměněné byly na obou stranách. Utkání mohlo skončit i 14:14."

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?