Ještě před výkopem byli diváci svědky ceremoniálu, během kterého dárkový koš za 500 vstřelených soutěžních gólů obdržel Lukáš Rešetár. Poté už se mohlo jít na věc! Opatrná hra obou celků v první půli příliš gólových šancí nenabídla. Výjimkou byla pouze možnost hostujícího Capinhy, který v dobré pozici mířil nevýraznou střelou jen do tyče. Na druhé straně ze své obvyklé pozice na levé straně pálil domácí kapitán do spojnice. Gól však v úvodní dvacetiminutovce ani jeden z týmů neupekl a do šaten se šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas začal šancí Chrudimi, kterou zlikvidoval skvělý Ondřej Vahala. Pak už hrozila Plzeň. Brazilský nováček ve službách Plzně Diece obral soupeře o míč a před branku posunul na osamoceného Petra Kozára, který dobře zakončil, avšak hostující brankář vytasil skvělý reflexivní zákrok a zabránil gólu. Vzápětí Diece vytvořil dobrou příležitost pro Tomáš Buchtu, jenže i on byl ze šesti metrů vychytán. Na konci 31. minuty už diváci v hale vybuchli radostí. Střela Ondřeje Vahaly od poloviny hřiště propadla k Diecemu, který zachoval chladnou hlavu, přihrál Gabrielu Rickovi, který ještě posunul na Petra Kozára a ten už zvládl do poloodkryté branky úspěšně zakončit. Vedení Plzně ale nevydrželo dlouho. O dvě minuty později táhl útok Chrudimi Éverton, kterému Michal Holý zblokoval nástřel před branku. K nejlepšímu střelci soupeře se však míč odrazil a následně přehodil vyběhnuvšího Ondřeje Vahalu a bylo srovnáno. Další náznaky šancí už brankáři na obou stranách dokázali vyřešit, a tak se oba týmy znovu o body podělily.

Ohlasy aktérů zápasu

Ondřej Vahala (brankář Plzně): „Chtěli jsme za každou cenu vyhrát, abychom do play off šli téměř jistě z prvního místa. Takhle se s Chrudimí budeme tahat do konce základní části. Uvidíme, jaký rozdíl ve skóre tam nakonec bude a jestli to doopravdy bude rozhodovat. Do dalších zápasů budeme muset jít s tím, že musíme vyhrát a nejlépe co nevyšším rozdíle. Buďto to vyjde nebo ne.“

Pavel Drozd (FK Chrudim): „Na utkání bylo vidět, že spolu hrajeme často, známe se, víme o nich a soupeř zase o nás. Hrálo se hodně opatrně, nikdo nechtěl udělat rozhodující chybu. Kdyby se nám povedlo vstřelit první branku, a že jsme na to měli šance, mohlo to dopadnout jinak. Jediné pozitivum je ubránění plzeňské power play, od toho se můžeme do play off odpíchnout. Jinak spokojeni nejsme, jeli jsme sem pro tři body.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?