Souboj mezi sedmým Perštejnem a šestým Mělníkem nabídl vše, co má futsal nabídnout. Ačkoliv měl v prvním poločase míč v držení více domácí Spartak, branky střílel zejména Mělník. Velké individuální chyby dokázal Mělník trestat a naopak Spartak nedokázal proměnit ani ty největší šance. Mělník stále navyšoval svůj náskok a na světelné tabuli již svítilo skóre 1:5. Ovšem domácí Spartak se nevzdal a zejména střelec MICHAL BELEJ si vzal na starost výrazné snížení, když dokázal v prvním poločase vstřelit hattrick. Do kabin se šlo tedy za stavu 3:5 pro hostující Mělník.

V kabině domácího Spartaku bylo cítit, že zejména poslední branka vlila hráčům novou energii a chuť utkání otočit. To se povedlo po šesti minutách druhého poločasu, když dvě branky vstřelil CAIO CESAR. Ovšem menší míra koncentrace defenzivy domácích způsobila, že Mělník si opět vypracoval další šance a dvě dokázal hostující JOSEF GABČO proměnit. Skóre 5:7 a Spartak opět musel dotahovat. Tentokrát domácí trenér NENAD VELJKOVIĆ zvolil powerplay, ze které již Spartak doposud v utkání dvakrát skóroval. A povedlo se! Domácí Spartak zamkl soupeře v jeho brankovišti a tlačil se do zakončení. Nakonec to vyústilo ve snížení a poté také ve srovnání skóre utkání. Oba soupeři chtěli utkání vyhrát, proto se dále hrála powerplay na jedné i na druhé straně. V poslední minutě měl Mělník velkou brankovou příležitost, ovšem domácí hráči postavili barikádu před domácí brankou, kterou hostující hráči nedokázali prostřelit. NEDÁŠ - DOSTANEŠ! Po pár sekundách a velké individuální chybě hostů, sebral míč VICTOR TAVARES a přes celé hřiště doběhl do nikým nehlídané branky hostů. Zázrak byl na světě a zaplněná hala propukla emocím.

Ohlasy aktérů zápasu

Lukáš Treml (debutant v bráně Spartaku): "Dnešní zápas s Mělníkem se pro nás nevyvíjel podle našich představ. Měli jsme spoustu zbytečných ztrát v prvním poločase. Do druhého poločasu jsme nastoupili za stavu 3:5, ale ukázala se síla a odhodlanost našeho týmu se zápasem něco udělat, a nakonec to pro nás dopadlo dobře. Vydřeli jsme v tomto těžkém utkání velmi důležité tři body. Teď je pro nás důležité dobře zregenerovat a připravit se na dalšího soupeře, kterým bude Česká Lípa."

Jakub Němec (trenér Olympiku): "Dnes jsme Perštejnu darovali našimi chybami tři body. Utkání mělo být rozhodnuté po prvním poločase, ale neproměnili jsme obrovské množství šancí a zbytečnými chybami dostali domácí tým na koně. Vrchol všeho byla pro mne poslední minuta, kdy jsme za stavu 7:7 měli brankovou příležitost na rozhodnoutí utkání, kterou jsme opět zazdili a o pár vteřin později jsme přihráli nesmyslně útočníkovi Perštejna, který jen doklepl míč do prázdné branky. Je to pro nás zbytečná ztráta a budeme si to muset ještě s klukama vyhodnotit."

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.