Na úvod mi nejprve v krátkosti zhodnoťte zápas.

Z mého pohledu nebyl náš dnešní výkon příliš dobrý. Bylo na nás vidět, že jsme patnáct dnů kvůli vánočním svátkům netrénovali a do tréninku jsme se opět zapojili až před čtyřmi dny. Proto jsme dnes nepodali výkon, kterého jsme schopni a který předvádíme, když máme optimální formu. Naštěstí vím, že natrénováno máme a že se do herní pohody po několika trénincích zase brzy vrátíme.

Teď jste mne tedy svou odpovědí zaskočil. Vy nastřílíte soupeři třináct branek a nejste spokojen?

Takhle. Samozřejmě že s výsledkem i s naší střeleckou potencí spokojenost panuje, ale prostě to nebylo ono herně. Fyzicky, takticky i technicky umíme zahrát podstatně lépe.

Co vím, tak jste si vy, hráči, po vítězném finále Poháru SFČR stěžovali, že jste hodně unaveni z náročné části sezony. Pomohla vám vánoční přestávka?

Hodně moc. Od září jsme odehráli mnoho těžkých zápasů jak v české lize, v poháru, tak v Lize mistrů, k tomu se musí připočítat náročné cestování, a tak celý mančaft volno opravdu přivítal, těšil se na něj. Pauza nám opravdu prospěla. A to nemyslím jen tělu, ale i hlavě a tak, prostě všemu. Opravdu jsme ji přivítali. Navíc se každý z nás nějak vykurýroval z různých šrámů, které v průběhu sezony schytal, takže jsme teď snad všichni zdraví, a to je samozřejmě také důležité.

Vám se v dnešním střetnutí podařilo vsítit hattrick, a to dokonce za první poločas…

Samozřejmě jsem za něj rád, vždyť už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy dal v jednom zápase tři branky. (smích)

Co vím, tak vám po dnešku chybí již jen několik málo branek, abyste se stal druhým nejúspěšnějším střelcem v historii českého futsalu. Sledujete tuto statistiku?

Lhal bych, kdybych říkal, že ne. Kolik mi ale přesně chybí gólů na druhé místo, to nevím. Tuto statistiku sleduje vedoucí našeho mužstva Zdeněk Formánek, s ním se o tom čas od času pobavíme. Po dnešku to ale asi bude muset přesně spočítat, protože mně můžou chybět už jen tak tři čtyři góly. Hlavní ale je, že vyhráváme a moje branky pomáhají mužstvu. Když funguje kolektiv, jsou spokojeni i jednotlivci v něm.

Dnes jste kvůli rekonstrukci chrudimské haly poprvé v mistrovském zápase nastoupili v Heřmanově Městci. Jak se vám tu hrálo?

Palubovka je tu výborná a také hala je pěkná, podobná té naší, chrudimské. Spíš lituji fanoušky, že za námi musí těch cca deset kilometrů dojíždět. A že se sem nevejde lidí tolik. Ale to se nedá nic dělat. Teď jsme doma tu, a tak si tady musíme zvyknout a vyhrávat, jako v Chrudimi.

Díky dnešnímu vítězství 13:2 jste se dostali o jeden gól ve skóre před Plzeň na první místo ligové tabulky. Pomůže to psychicky týmu?

Určitě. My jsme samozřejmě věděli, jak Plzeň v pátek hrála s Olomoucí a že při výhře o deset branek jdeme na čelo. Takže jsme vycítili šanci a ono se nám to povedlo. Z hlediska psychiky je to jen a jen dobře.

Příští kolo odehrajete právě na západě Čech, v Plzni.

Přesně. Teď jsme sice první a k udržení vedoucí pozice nám bude stačit remíza, ale my tam stejně pojedeme pro tři body, abychom se pak s nimi nemuseli honit ve skóre.

Tento řekněme „zápas základní části“ se hraje až za dvanáct dnů, ve čtvrtek 19. ledna, protože jej bude přímým přenosem vysílat Česká televize. Jaký tedy teď budete mít program?

Jak jsem již říkal v úvodu, máme po svátcích lehké tréninkové manko, takže budeme celý ten čas pracovat a tvrdě trénovat, abychom se na toto důležité střetnutí dobře připravili a naladili svoji nejlepší formu. Pevně věřím, že ji pak v Plzni předvedeme a zápas zvládneme.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.