„Do utkání jsme skvěle vstoupili. Díky tomu jsme si udělali zápas relativně snadný,“ pochvaloval si trenér vítězů Jakub Němec vedení 2:0 nabyté během úvodních dvou minut. Do poločasu se jej podařilo ještě zdvojnásobit. Hosté dokázali brankářského navrátilce do mělnické brány Mareše překonat až po změně stran – domácí ale kontrovali dalšími třemi góly.

„Ústí se téměř celý zápas snažilo hrát power play, proto bylo na míči aktivnější. Trestali jsme chyby soupeře a nedovolili jsme, aby se dostali do kontaktu,“ pokračoval Jakub Němec, podle kterého utkání celkově nemělo extra vysokou úroveň. „Oba týmy dělaly dost chyb. Do dalších zápasů se proto musíme o dost zlepšit.”

Mělničtí se představili s nečekanou brankářskou dvojicí. Mezi tyče se při trestu Šandy po vyloučení v České Lípě postavil starý známý Martin Mareš. Ten v předešlých dvou sezonách působil v České Lípě a Teplicích, v aktuální chytal za pražský Chemcomex pouze pražský přebor. Záda mu pak při své první zkušenosti s nejvyšší futsalovou soutěží kryl Luboš Michovský, chytající ve velkém fotbale za Všestudy.

V tabulce si Olympik upevnil šestou příčku, v dalším kole se představí v Kadani proti Perštejnu, nováček ztrácí ze sedmé pozice šest bodů.

Ohlasy aktérů zápasu

Jakub Němec (trenér Olympiku): "Do utkání jsme skvěle vstoupili a šli do vedení 2:0. Díky tomu jsme si udělali zapas relativně snadný. Ústí se však téměř celý zápas snažilo hrát power play, proto bylo na míči aktivnější. Trestali jsme chyby soupeře a nedovolili jsme, aby se dostali do kontaktu. Dnešní utkání však celkově nemělo extra vysokou úroveň, oba týmy dělaly dost chyb. Do dalších zápasů se proto musíme o dost zlepšit."

Matěj Čapek (hrající předseda): "Prohra, o které rozhodl náš špatný vstup do utkání. Škoda tendenčního rozhodování sudího Čurdy. Divím se, že to má ve svém věku zapotřebí."

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.