SK Slavia Praha – Sparta Praha

Jan Homola, kapitán Slavie: „Čekám další bitvu dvou rivalů, která myslím už několik sezon baví futsalové fanoušky. Je to přímý boj o třetí místo v tabulce a myslím, že tento zápas hodně napoví, kdo na něm skončí po základní části. Máme výhodu domácího prostředí, kterou budeme chtít využít. Máme teď vynikající sérii vítězných zápasů a byla trochu škoda, že přišla vánoční pauza. I přesto věřím, že si vítěznou ligovou sérii udržíme a pomůžou nám v tom naši fanoušci!“

Martin Hora, hráč Sparty: "V úvodním zápase nového roku narazíme na odvěkého rivala Slavii. Bude to již třetí derby v této sezóně. Tento zápas je vždy speciální a každý je úplně jiný. Zde neexistuje favorit. Jsme si dobře vědomi kvalit soupeře, ale pokud budeme hrát jako v prvním zápase a dodržíme se pokynů, tak pevně věřím, že i přes lehce okleštěnou sestavu zápas zvládneme.“
________________________________
PÁ 20:00 | SH Eden | živě YouTube

 

Helas Brno – TJ Spartak Perštejn

Tomáš Galia, trenér Helasu Brno: „Při pohledu na tabulku je pro nás vstup do nového kalendářního roku důležitý ze dvou důvodů. Udržíme si kontakt v horní polovině tabulky a mentálně si pomůžeme do dalších důležitých týdnů, které nás čekají. Do utkání musíme jít maximálně připravení, neboť nás čeká soupeř, který ušel za čtyři měsíce velký kus progresivní cesty.”

Radek Novák, hráč Spartaku: „První zápas v tomto roce nás čeká jeden z nejdelších výjezdů v sezóně. Čeká nás zkušený tým Helasu, který je velice nepříjemný svojí hrou a velice kvalitní obranou. Doma jsme Brnu podlehli 1:4, takže jim máme co vracet, a já doufám, že tentokrát urveme body my! Výhrou bychom se současně dotáhli právě na našeho soupeře a na příčky znamenající lepší postavení pro play-off!“
_____________________________
PÁ 19:30 | SH Vodova

SK Olympik Mělník – FC Rapid Ústí nad Labem

Jiří Vokoun, kapitán Olympiku: „První utkání v novém roce a my budeme chtít navázat na výsledky, které jsme zatím uhráli v této sezóně. V utkání nás nečeká těžký soupeř, ale věřím, že předvedeme dobrý výkon a potvrdíme, že v domácí hale umíme hrát dobře.”

Jaroslav Novák, hráč Rapidu: „V pátek nás po vánoční pauze čeká velmi nepříjemný soupeř. Není před námi zdaleka nic jednoduchého, po dlouhé sérii bez výhry ale chceme toto prokletí konečně prolomit a navázat na výborný výkon z podzimu, kdy jsme Mělník na domácí půdě porazili. Pokud na tento výkon navážeme, věřím, že jsme schopni Mělník v jejich domácím prostředí hodně potrápit.
_____________________________
PÁ 20:00 | SH Mělník

1.FC Nejzbach Vysoké Mýto – FTZS Liberec

Michal Jiráský, hráč Nejzbachu: „Po Novém roce nás čeká první domácí zápas s Libercem. Pro nás to bude velice důležité utkání, potřebujeme nutně vyhrát a zamíchat s pořadím na sestupových příčkách."

Jakub Dlask, brankář FTZS: “Po přestávce nás čeká hned důležitý rozjezd soutěže. Dá se říct, že to bude zápas o šest bodů. Mýto je nepříjemný soupeř, ale věřím, že se na jejich styl hry dobře připravíme a zvládneme si do Liberce přivézt plný počet bodů.”
_____________________________
PÁ 20:00 | DM Vysoké Mýto

SK Interobal Plzeň – SKUP Olomouc

Peter Kozár, hráč Interobalu: „Volno je za námi a nejdůležitější fáze sezóny před námi. Musíme se zase rychle dostat do formy a do tempa a jít si za naším cílem. Olomouc je nepříjemný soupeř a určitě bude bojovat. Naší povinností je však vstoupit dobře do nového roku a doma potvrdit roli favorita. Těším se hlavně na podporu našich fanoušků!“

Martin Lapčík, hráč SKUP: „Jedeme na půdu prvního týmu tabulky, který má nejméně obdržených gólů a jasně nejproduktivnějšího hráče soutěže. Těžší už to být nemůže. To ale nic nemění na tom, že se jedeme porvat o 3 body se vším všudy.
_____________________________
PÁ 20:00 | SH Lokomotiva

FK Chrudim – FC Démoni Česká Lípa

Martin Doša, hráč FK Chrudim: „Všichni jsme si přestávku užili, protože máme za sebou nesmírně náročný půlrok. Nyní se ale všichni těšíme na další zápasy. Čeká nás Česká Lípa, která většinou hraje z hluboké obrany, takže čekám náročné utkání, kde budeme muset tlačit na bránu soupeře. Navíc poprvé hrajeme v Heřmanově Městci, ale nemyslím si, že s tím budou spojené nějaké výrazné komplikace. Už jsme tam měli možnost trénovat, jsme na halu zvyklí a palubovka nám bude vyhovovat.”

Karel Kruliš, prezident Démonů: „Po novém roce se nám roztáčí opět liga a náš první soupeř je hodně těžký, ale přesto věřím, že svou kůži nedáme lacino a že předvedeme dobrý a poctivý výkon.“
________________________________
SO 19:00 | SH Heřmanův Městec

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.