Pražští rivalové to mají v sezoně 2022/2023 jedna jedna. Sparta doma vyhrála první ligové setkání, když 9. září zvítězila nad Slávií 4:2. Výhru rudých řídili Rukovci a Maxharraj. 

Jiný příběh ale napsalo semifinále Poháru SFČR, které se hrálo v listopadu také v Řepích. Sešívaní vedli po první půli 4:1 a nakonec postoupili do finále po výhře 4:3. Postup Slavii vystříleli Kuchta, Sita a Jošt. Právě David Jošt ale kvůli zranění do pátečního derby nezasáhne. Bude však hostem poločasového studia Michala Pavlíka.

V pátek půjde o hodně. Z dlouhodobého hlediska možná i o medaili. Sparta totiž drží třetí místo o pouhé dva body právě před Slavií. Domácí tak mají o motivaci postaráno. V případě výhry jednoho z týmů se také celková ligová bilance derby "S" přikloní na stranu vítěze. V současnosti mají v 1. Futsal lize slávisté i sparťani shodně 14 výher a jen dvakrát se zrodila vzájemná remíza. Skóre z těchto utkání je 117:103 pro Spartu.

V derby se můžeme také dočkat nového historicky nejlepšího střelce těchto soubojů. Nakročeno na výsluní má slávistický kapitán Jan Homola, který má aktuálně 10 gólů v derby a na vedoucího Igora Leovského mu chybí jen jedna trefa! Druhým aktuálně hrajícím nejlepším střelcem derby "S" je sedmigólový Jan Křemen. Celou statistiku najdete zde.

ŽIVĚ | SK Slavia Praha - Sparta Praha | PÁ 19:50 h.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.