Jak vaše sezona zatím v Ústí nad Labem z vašeho pohledu probíhá?

Začátek jsme měli dobrý, ale na to už se dávno zapomnělo. Teď nemáme fazonu, máme spoustu zraněných kluků a nedaří se nám. My to musíme nějakým zápasem zlomit, na Slavii se nám to opět nepovedlo, takže budeme potřebovat kluky zvednout hlavně psychicky. Také se musíme dát dohromady po zdravotní stránce a zase získat nějaké body proti té druhé polovičce tabulky.

Jaké to pro mladé kluky je narazit na Plzeň a dostat desítku a pak na Slavii devět branek?

Je to samozřejmě nepříjemné a je to strašně moc gólů, navíc jsme žádný nedali. Pro ty mladé hráče je to těžké v hlavách. Musíme to nějak zlomit. Potřebuji, aby se mi uzdravili starší hráči a abychom se dali dohromady.

Oba Zápotočští jsou v reprezentaci a jsou bezesporu velkými nadějemi. Co je pro ně teď nejdůležitější?

Jsou velká naděje a určitě budou. Ale jsou strašně přetížení, juniorka, nároďák, liga. Je toho na ně strašně moc a je to na nich vidět. Potřebovali bychom širší kádr a dát se dohromady, aby si také trochu odpočinuli. Protože to víceméně teď stojí na nich a je to znát. Síla už tam není taková, jako byla na začátku sezony. Prostě se potřebují psychicky i fyzicky dobít.

Proti Slavii jste nasadili už v prvním poločase power-play, splnilo to svůj účel?

Nechtěli jsme dostat deset gólů a chtěli jsme trochu podržet balon. To byl asi jediný účel, proč jsme to hráli.

Měli jste asi pět, nebo šest čistých šancí, proč jste neskórovali?

To je přesně ono, to je ta deka. Když už máte dát finální přihrávku, nebo trefit bránu, tak to netrefíte, nebo to dáte doprostřed. Kdybychom my vedli pět nula, tak tyhle všechny situace vyřešíme tak, že to půjde do vinglu, nebo to dohrajeme do prázdné branky. To je o hlavě a tu teď máme špatnou.

Vzpomínáte si vy na svoje začátky, procházel jste něčím podobným?

To bylo úplně jiného. Já byl nejmladší ze všech a těšil jsem se na všechny turnaje, to se hrálo ještě turnajově. Byly to pro mě svátky. Taky jsem hrál v týmu, který se zachraňoval, ale byl to vždycky boj. Taky jsem zažil spoustu proher a nebyly příjemné. S postupem času se začalo vyhrávat, sebevědomí a všechno kolem stoupalo a vy zrajete. Pro tyhle mladé kluky je tohle strašný křest a získávají mnoho zkušeností. Přesto je potřeba občas vyhrát, a to my potřebujeme a nevím, kdy se nám to povede. Potřebovali bychom to co nejdřív.

Máte nějaký zápas vyhlédnutý, který může být klíčový?

Nám může být jedno, kdo jak hraje, my s některými soupeři musíme bodovat a jestli nebudeme bodovat, tak nemáme v lize co dělat.  My jsme takové zápasy už měli a také jsme v nich vyhořeli. Samozřejmě, že nás čeká druhá polovina sezony a my v ní musíme ukázat to, co jsme ukázali na začátku. Pokud se nedáme dohromady, bude to těžké to zachránit.

Co říkáte na mladé hráče Slavie, kteří proti vám nastoupili?

Já je sleduji už dlouho. Je super, že má Slavia mladé hráče, ale kolem nich jsou futsalisti jako hrom, Sláma, Jošt, Záruba, Křemen, Hrdina a další. Tady je síla jako blázen a tihle mladí hráči s těmi zkušenými rostou. To je na nich vidět. Sita je šikovný kluk a je jich tu opravdu hodně. Je dobře, že se Slavia vydala touto cestou. My po ní jdeme také, ale na rozdíl od nás Slavia má zkušené hráče, kteří to utáhnou.

Vy už na palubovku nevyběhnete? Nabízí se to…

Oni mě přemlouvají, ale to by tady musely být nějaké oživovací přístroje, kdybych tam párkrát naskočil… Musel bych si dát opravdu velkou přípravu. Na ligu už to není. Ale uvidíme, třeba na power-play na chvíli na to dojde, ale fakt nevím.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.