Oba týmy se v úvodu utkání střídaly ve tvoření náznaků šancí. Jako první se měnilo skóré zásluhou Plzeňáků v 8 minutě. Ondřej Vahala rozjel protiútok, z něhož se tečovanou střelou, která zapadla do horního rohu branky, prosadil Peter Kozár. Vzápětí však domácí podcenili průnik hostujícího hráče po lajně a Caio byl následně sám před Ondřejem Vahalou a srovnal na 1:1. Stejně rychle však reagovala Plzeň. Krásnou kombinací, kdy se všichni domácí dotkli míče, se proťukali až k zakončení Michala Holého do odkryté branky. Perštejn prohrával o gól a rozhodl se pro hru bez brankáře už v 15. minutě utkání. Toho Plzeň využila a hru s odkrytou brankou potrestala. Michal Holý vystihl rozehrávku Perštejna na své polovině a nástřel směr prázdná svatyně ještě přizvedl Michal Seidler. Na poločasových 4:1 v poslední minutě upravil znovu Michal Holý, který na zadnici tyči nepohrdl přihrávkou Lukáše Rešetára.

Start druhé půle byl pro domácí jak z říše hororových snů. Nejprve Perštejn snížil zásluhou Kilijána na 2:4 z jeho pohledu. Poté Lukáš Rešetár a Gabriel Rick zahodili obrovské šance, načež hosté snížili na rozdíl jednoho gólu, když se trefil Tavares. V tu chvíli asi každý příznivec Interobalu znervózněl. Dvougólový náskok si přeci jen Plzeň vzala zpět, když se po ráně Michala Seidlera vykutálel míč k Petru Kozárovi, který nejlepšímu střelci ligy nabil podruhé a ten už vše prostřelil. Z následné akce to mohlo být znovu jen o gól, perštejnští však jen orazítkovali tyč. Závěrečná power-play hostů ke snížení nevedla, naopak s klaksonem ještě završil hattrick Michal Seidler, který zužitkoval výhoz Ondřeje Vahalu před prázdnou branku.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Holý (hráč Plzně): „Byl to těžký zápas, který jsme si udělali ještě těžší. Perštejn hrál velice dobře, přesto jsme o půli vedli 4:1. Na začátku druhého poločasu jsme nedali několik šancí, naopak soupeř náskok dotáhl. Naštěstí jsme potom zase odskočili a power play ubránili. Vybojovali jsme cenné tři body.“

Jiří Baran (hráč Perštejnu): "Za dnešní zápas bych chtěl týmu poděkovat. Hráli jsme skvělý zápas. Myslím, že jsme Plzeň hodně zaskočili. Škoda jen, že to nestačilo na nějaký bodík."

| STATISTIKY

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.