Sešívaní měli v plánu dostat zápas pod kontrolu, rychle vstřelit branky a umožnit mladým hráčům, aby se mohli výrazně zapojit do hry. Jejich plán jim v pátek večer vyšel na sto procent. Už po pěti minutách svítil v Edenu stav 3:0. Jako první překonal Klečku ve čtvrté minutě Ševčík, jehož rána se odrazila od břevna za brankovou čáru. O minutu později vystihl Kuchta při presinku rozehrávku hostů, udělal kličku gólmanovi a zvýšil na dva nula. Ještě v téže minutě se Jošt dostal po vlastní střele k odraženému míči a nachystal ho na vzdálenější tyči Homolovi a bylo to 3:0. Rapid pak sáhl k power-play a rozhodil rytmus slávistické hry. V dobrých pozicích, ale jeho mladí hráči nedokázali efektivně zakončit.

V závěru poločasu přišly další dva slávistické údery. Jošt dokončil akci Sity a v poslední minutě před přestávkou připravil zakončení pro Homolu, který dal svůj druhý gól.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, Slavia si s power-play soupeře poradila, navíc brankář Vondráček působil velice koncentrovaným dojmem a nenechal si vzít čisté konto. Další dva slávistické góly padly po spolupráci Sity a Jošta, druhý jmenovaný dotáhl ve 29. minutě hattrick, jeho druhý v druhém zápase. Slávističští fanoušci v hale si přáli deset branek, ale to červenobílí nakonec nestihli. Havrda po Ševčíkově akci vstřelil osmou branku a dvě minuty před koncem osvědčená dvoji Sita-Jošt předvedla další vydařenou kombinaci - Jošt obloučkem přes gólmana zpečetil výsledek.

Rapid podruhé za sebou vysoko prohrál, po desítce od Plzně dostal od Slavie jen o branku méně. Slavia je nadále doma stoprocentní, navíc si Hrdina odpykal trest za karty a bude k dispozici příští pátek, kdy do Edenu dorazí Perštejn. Svěřenci trenéra Slámy se pomalu, ale jistě dotahují k třetímu místu tabulky.

Ohlasy aktérů zápasu

David Jošt (4 góly a 2 asistence za Slavii): "Chtěli jsme si zápas udělat do pohody, nastřílet rychlé branky a umožnit mladým hráčům naskočit do hry. Je super, že se to povedlo. Rád bych poděkoval fanouškům, kteří dorazili na zápas a udělali atmosféru. Co říkám na asistence Zdeňka Sity? Myslím si, že nám spolupráce vyhovuje, chodí jeden na jednoho a já mu to tam otevírám. Buď zakončuje sám, nebo mi to přihrává. Dnes nám to skvěle fungovalo, za všechny asistence mu samozřejmě děkuji."

Matěj Čapek (hrající předseda Rapidu): "Utkání se nám vůbec nepovedlo. To, co jsme si řekli před utkáním, zůstalo bohužel v kabině. O vývoji utkání rozhodl jeho začátek, kdy jsme dostali během minuty tři branky."

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.