Sebevědomí Pražané přijeli pod Ještěd v kompletním složení včetně všech zahraničních akvizic. Úvodní minuty ale naopak patřily jednoznačně hráčům FTZS, kteří z aktivního bloku vyráželi do nebezpečných kontrů. Sparta je všechny přečkala a naopak ona z ojedinělého brejku otevřela skóre zápasu, kdy se trefil kapitán Brahimi – 0:1. Do poločasu bylo na Dukle naštěstí veseleji. Liberec inkasovaná branka nakopla. Minutu před závěrečnou sirénou vybojoval na středu hřiště míč Jelínek a poslal do ložené šance kapitána BÍNU, který se nemýlil – 1:1. O pár vteřin se liberečtí radovali znovu. JELÍNEK si vyměnil míč s Daňkem, který ho parádním pasem našel před odkrytou brankou – 2:1. Tak skončilo první dějství.

Druhý poločas Sparta přidala na obrátkách. Faul v pokutovém území znamenal 6m kop, který bezpečně proměnil Maxharraj a srovnal na 2:2. Celý druhý poločas bylo vidět na hřišti nespočet soubojů, brejků, nepřesností a emocí. Pražané se v závěrečných minutách rozhodli pro hru bez brankáře, v níž si vytvořili tlak, ale obětavý Liberec míč za záda skvěle chytajícího Masaříka nepustil a tak se týmy rozešly smírně po bodu za remízu 2:2!

Ohlasy aktérů zápasu

Pavel Bína (kapitán FTZS): "Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním se nám dařilo hrát podle plánu. Vycházeli jsme z aktivního bloku a chodili do nebezpečných brejků a za náš výkon jsme byli odměněni poločasovým vedením. V druhém poločase byla Sparta aktivnější a přitlačila nás svoji hrou v power play. Remíza je za mě spravedlivá a jsme za ni rádi.”

Beni Simitči (trenér Sparty): "Opět jsme lacino ztratili dva body stejně jako v Mělníku. My jsme klasicky opět nedali do prázdné brány ze dvou, tří metrů anebo trefovali tyčku či břevno. Liberec si ten bod zasloužil jen kvůli bojovnosti a tvrdé hře, na kterou jsme nemohli odpovědět. Doufám, že tyto ztráty nás nebudou stát třetí místo v tabulce v dalším průběhu soutěže."

| STATISTIKY

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.