Od úvodu utkání byla dle očekávání aktivnější Plzeň, ale Rapid dlouho odolával obdržené brance. To se změnilo v 8. minutě, kdy si rohový kop našla opora reprezentace Michal Seidler a Plzeň vedla 1:0. V rozmezí 10. a 12. minutě dokázali plzenští skórovat hned dvakrát a vytvořit si tříbrankový náskok. Ten mohl umazat Jaroslav Zápotocký, ale samostatný náskok na hostujícího brankáře neproměnil. Naopak Plzeň v závěru prvního dějství skórovala ještě dvakrát po zbytečných chybách Rapidu a do kabin si odnesla poločasové vedení 5:0.

Druhý poločas se odehrával podle podobného scénáře jako ten první, Plzeň tvořila hru a Rapid se snažil zodpovědně bránit, což se bohužel ne vždy dařilo. Plzeň ve druhém poločase skórovala pětkrát stejně jako v tom prvním a tak si z Ústí nad Labem odvezla vysokou výhru 0:10. I přes prohru se jedná pro mladý kádr Rapidu o cenné zkušenosti, které mohou ústečtí mladíci v budoucnu zúročit.

Ohlasy aktérů zápasu

Matěj Čapek (hrající předseda Plzně): "Plzeň potvrdila roli jasného favorita, na našem výkonu se podepsala absence několika důležitých hráčů. Mrzí mě některé zbytečně obdržené branky, ale i přes vysokou porážku se může náš mladý tým z tohoto utkání poučit a v konečném důsledku se posunout vpřed. Soupeři gratulujeme k výhře."

Adam Knobloch (hráč Plzně): „Výsledek 10:0 je dobrý, ale předvedená hra mohla být lepší. V prvním poločase jsme byli pomalí, nedávali jsme tutovky. Ve druhém poločase jsme zrychlili práci s míčem a soupeře rozběhali. Jsme spokojeni hlavně se třemi body.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.