Chrudimští si totiž před nedělním odletem na Ligu mistrů od Kazachstánu zastříleli v Liberci, kde zvítězili vysoko 12:1. „Díky dobré kolektivní hře jsme uhráli skvělý výsledek a získali potřebné sebevědomí před elitní fází Ligy mistrů. Teď se jedeme do Kazachstánu porvat o místo mezi čtyřmi nejlepšími kluby Evropy,“ slíbil chrudimský Brazilec Éverton.

Plzeň doma přivítala českolipské Démony a zvítězila „jen“ 4:0, čímž se její osmigólový náskok na Chrudim ztenčil na jeden. „Chtěli jsme do zápasu vstoupit rychlými góly, což se nám povedlo. Bohužel jsme nedokázali skóre navyšovat, ale dobře jsme bránili a nepouštěli soupeře do šancí,“ zhodnotil zápas plzeňský Dušan Künstner.

Dařilo se i oběma pražským „S“. Sparta se po výhře 4:1 nad Perštejnem udržela tři body za vedoucí dvojicí. Slavia doma udolala Mělník 7:2 a v tabulce se o skóre posunula na čtvrté místo. Na třetí Spartu však ztrácí osm bodů.

Na opačném konci tabulky se znovu nepodařilo bodovat Vysoké Mýtu. Nejzbach byl blízko, ale s Helasem Brno padl před vlastními fanoušky 3:4. „Hrozně mě těsná prohra mrzí a těžko se utkání hodnotí, body měli zůstat doma,“ uvědomoval si Michal Jiráský z Nejzbachu a dodal: „Děkuji fanouškům za podporu, moc si toho vážíme a zkusíme udělat vše, abychom ligu udrželi.“

Ligu bude chtít udržet Olomouc i Ústí nad Labem. Klíčový vzájemný souboj dopadl na Hané lépe pro vysokoškoláky, kteří porazili Rapid 6:2. Vedoucí olomouckých futsalistů Jakub Řičica neskrýval nadšení: „Jsem za výsledek moc rád. Získali jsme velmi cenné body do tabulky.“ U soupeře panovalo naopak velké rozhořčení. „Z prohry jsme zklamaní, bohužel ji z velké části ovlivnila rozhodnutí, které nám nepřísluší hodnotit. Soupeři gratulujeme k výhře,“ konstatoval Matěj Čapek.

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.