Na úvodní branku museli diváci čekat do poloviny úvodního dějství. Po sérii tutovek se ujala až střela Darriera z 14. minuty. Ten samý hráč zařídil Spartě klidnější pauzu po individuální akci minutu před koncem první půle, kdy nejprve vybojoval balon, a po té překonal křižnou střelou brankáře Gabriela – 2:0.

A domácí v dobré náladě vstoupili i do dalšího průběhu utkání a do 23. minuty, kdy po nastřelení Brahimiho si míč do vlastní branky srazil David Černý. A když jednu ze svých šanci využil Maxharraj, tak bylo téměř rozhodnuto. Pražané neustále určovali tempo hry, hosté hrozili hlavně díky Tavaresovi nebo Caiovi, který nakonec určil výsledek utkání na konečných 4:1. Další akce Perštejnu zlikvidoval brankář Sparty Michal Hůla.

Ohlasy aktérů zápasu

Beni Simitči (trenér Sparty): "Zápas jsme ovládli od začátku do úplného konce, nepustili jsme Perštejn k ničemu. Myslím si, že výsledek byl pro soupeře hodně milosrdný, protože za normálních okolností, kdyby kluci proměnili to, co měli, tak výsledek byl dvojciferný. Říkal jsem klukům, že tento zápas beru jako přípravu na Slavii a musím jim poděkovat za zodpovědný týmový výkon. Všichni hráli fantasticky."

Jakub Kiliján (hráč Spartaku): "Zápas se vyvíjel podle toho, co nám řekl trenér. Sparta má šikovné hráče na balonu a umí rychle přejít do protiútoku. Tým z předních příček dokázal trestat naše chyby a navíc jsme si smolně vstřelili tři vlastní branky. V druhém poločase začala Sparta bránit od půlící čáry a my byli více na míči. Bohužel jsme nedokázali proměnit vytvořené šance."

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?