Do branky Slavie nastoupil Jan Žežulka, který v minulé sezoně hostoval právě v Mělníce. Byl to on, kdo měl v úvodu víc práce, Mělník ale ze svých příležitostí branku nevsítil. Sváta pouze nastřelil tyčku. Ve třetí minutě tak šli po první parádní kombinaci do vedení slávisté - Kuchta uvolnil přesnou přihrávkou Slámu, který dal svůj první gól jako hrající trenér. O minutu později napálil Jiří Vokoun břevno Žežulkovy branky.

Sešívaní nasbírali v prvním poločase velice rychle pět faulů a museli záhy upravit svoji taktiku. Přesto to byli oni, kdo vstřelil další dvě branky. V desáté minutě se krásnými kličkami uvolnil Sláma, jeho vyraženou střelu uklidil do sítě Kuchta. V 16. minutě diváci zatleskali další povedené akci, když Záruba zatáhl míč do útoku, přes obránce ho poslal do křídla ke Zdeňku Sitovi, který mu z první vrátil míč před branku, a český reprezentant už měl snadnou práci. Slavia vedla 3:0.

Pak ale přišly komplikace, Vokoun se dostal ke dvěma penaltám z 10m za šestý a sedmý slávistický faul. Nejprve si počkal na Žežulkův pohyb a poslal míč k levé tyčce, o minutu později pak trefil pravý horní roh branky, kterou hájil Adam Vondráček. Na světelné tabuli svítil stav 3:2. Ještě do přestávky ale Záruba vedení navýšil na 4:2, když projel soupeřovou polovinou a prudkou ránou poslal míč pod břevno.

Po přestávce Mělnik hrál často power-play, ale slávisté poctivě bránili a soupeře ke gólu ze hry nepustili, navíc hrozili z protiútoků. Ve 29. minutě vyvezl míč Hrdina, uhájil ho před obranou a narazil Slámovi, který svojí ránou orazítkoval obě tyčky. Míč se odrazil k Hrdinovi, který akci vzorově dohrával a přidal pátou branku Slavie. Další dva góly padly do opuštěné mělnické branky, trefil se podruhé Kuchta, a svůj hattrick završil Záruba. Slavia zaslouženě vyhrála, když svého soupeře předčila především v efektivitě v zakončení a v přesnosti útočných akcí.

Ohlasy aktérů zápasu

Radim Záruba (autor hattricku Slavie): "Mělník je bojovný tým, jsme rádi, že jsme to zvládli. Rychle jsme vedli, pak jsme sice nasbírali pět faulů a to nás trochu zbrzdilo a nemohli jsme tolik chodit dopředu. Myslím si, že jsme ale měli zápas po celou dobu pod kontrolou a máme tři důležité body po nepodařeném zápase na Helasu. Věřím, že se nám začne také tahle dařit už venku a nebudeme vyhrávat jen doma."

Jakub Němec (trenér Olympiku): "Dneska jsme totálně vyhořeli na proměňování šancí. Rozhodující byl začátek utkání, kdy jsme měli jít do vedení o několik gólu, ale naopak jsme zbytečně inkasovali po našich chybách. Celý zapas jsme tedy museli dotahovat. Herně jsme nepředvedli špatný výkon, ale na krásu se futsal nehraje. Když nedáte celý zápas ze hry gól, tak se vyhrát prostě nedá."

| STATISTIKY

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.