Osmé kolo nabídlo dvě totožné remízy 3:3. Ta první se zrodila v Brně. Domácí Helas neudržel vedení 3:2 nad pražskou Slavií. „Remíza je asi zasloužená. Byl to hezký zápas, dlouho jsem nezažil v základní části tak vyrovnané utkání, byla to velká jízda, souboje, nasazení,“ vyjmenoval kapitán sešívaných Jan Homola a dodal: „Diváky to muselo bavit.“ Oba celky tak mají stále stejně bodů a dotáhl se na ně i Perštejn. Právě na palubovce Spartaku se v neděli hrálo také 3:3. Bod si odvezl Liberec.

„Měli jsme většinu hry míč v našem držení, ale neproměnili jsme šance. Soupeř svoje dokázal využít a odvezl si z Kadaně bod. Remíza nás mrzí, jelikož z Kadaně se lehko body nevozí,“ líčil perštejnský Jaroslav Holman. Jeho protějšek z Liberce Jakub Dlask chválil atmosféru v hale: „Musím ocenit diváky, protože vytvořili skvělou atmosféru, která pomohla k dobrým výkonům oběma týmům. Zápas byl vyhecovaný až do posledních vteřin.“

Velmi cennou výhru ukořistili doma českolipští Démoni. Ti porazili nováčka z Olomouce 8:5 a nechali ho v tabulce za sebou na předposledním místě. „Do zápasu jsme nastoupili nejistí a absolutně nezvládli start. První poločas se nesl v duchu, kdy domácí skórovali z našich nepřesností a chyb. Do druhého poločasu jsme nastoupili za stavu 1:5, ale začal stíhací závod. Hra se zpřesnila a byli jsme lepší, než soupeř. Bohužel, po dotáhnutí výsledku se nám postupně vyloučili dva hráči, a tím naše naděje pohasly,“ litoval olomoucký futsalista Patrik Kmínek.

Lídři 1. Futsal ligy prošli osmým kolem bez zaváhání. Vedoucí Plzeň zvítězila vysoko 12:2 na palubovce Mělníku. Chrudim zase zvládla domácí východočeské derby. Poslední Vysoké Mýto vyprovodila 9:2. Plzeň i Chrudim mají stále stejně bodů, skóre mají však o osm branek lepší Západočeši.

Kolo uzavřel nedělní duel v Teplicích, kde odehrál své domácí utkání ústecký Rapid. V zápase proti pražské Spartě ovšem prohrál 4:6. „Odehráli jsme super zápas s výjimkou tří minut, kdy jsme ze situace tři na gólmana nevyužili čistý brejk a vzápětí nám dal soupeř gól,“ popsal trenér Sparty Beni Simitči a pokračoval: „Celý zápas jsme kontrolovali hru a Rapid nepustili k ničemu, ale doslova jsme se pak na chvíli uspokojili a zbytečně se museli stresovat.“ Pražané jsou nadále v tabulce jen tři body za vedoucí dvojicí.

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.