Kanonáda - toto slovo bylo možné zaslechnout před zápasem z úst natěšeného domácího publika. A když dal po 97 vteřinách hry Balog první, a výstavní branku (míč orazítkoval před zaplutím do sítě obě tyče), nabylo ještě výraznějších rozměrů. Jenže pak vše zamrzlo. Převaha favorita byla zřejmá, ale nepřesnost v zakončení, nebo skvělé zákroky nestárnoucího gólmana Gerčáka prostě další branky nepřinášely. Nejpilnějším v zakončení byl v té době asi autor prvního úspěchu Balog, ale ani on už si při dalších příležitostech na zkušeného vysokomýtského gólmana nevyzrál. Druhý úspěch Chrudimi tak přišel až ve 14. minutě, kdy Capinhovu akci přesně zakončil Pavel Drozd. Touto brankou však zkušený český reprezentant odstartoval gólové hody. Během čtyř minut nasypali míče do Gerčákovy sítě Slováček, Radovanovič a Everton, aby vzápětí snížil po rychlé akci David Ráliš - 5:1.

Ve druhém poločase pokračovala herní nadvláda favorita, tým ale jakoby hrál na půl plynu a tyč Davida Drozda ve 23. minutě byla jen světlým zábleskem. Diváky tak potěšilo až ve 29. minutě stylové, leč nepřesné zakončení Torrese. A hosté vycítili svoji šanci ke korekci výsledku. O tři minuty později ještě krásným zákrokem zneškodnil střelu Formáčka vystřídavší gólman Javorski, čerstvý 22letý oslavenec. Ve 33. minutě už ale ani on nestačil na přesnou přízemní ránu Stránského (5:2). Na snížení a hlavně na nepříznivý pohled na palubovku zareagoval trenér Conde hrou bez brankáře, když si zelený rozlišovák navlékl Slováček. A tato varianta přinesla své ovoce. Šestý gól vstřelil Capinha a chvíli nato upravil již na 7:2 po Slováčkově přiťuknutí Everton. Pak netrefil přes celé hřiště odkrytou klec Jiráský, aby ve 39. minutě zvýšili na 9:2 v krátkém sledu Capinha a David Drozd. Na zakulacení skóre a diváky vyvolávanou desítku už ale nezbyl čas.

Ohlasy aktérů zápasu

Jaroslav Kubát (hráč FK Chrudim): „Nejzbach je sice poslední, ale dnes se sešel v dobrém počtu a nebyl to jednoduchý zápas. My jsme zápas postupem času zlomili a vyhráli vyšším rozdílem, ale pokud bude Vysoké Mýto takto pokračovat, věřím, že se jim povede zachránit. Je to pro mě srdcovka, takže jim budu fandit dál."

Michal Jiráský (hráč Nejzbachu): "Zápas v Chrudimi jsme odehráli slušně, soupeř dával góly spíše ze hry bez brankáře. Dobře jsme bránili, také kombinačně už se hra začíná zlepšovat. Pokud se budeme scházet v takovéto sestavě první body přijdou brzy."

| STATISTIKY

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.