Hned od začátku utkání bylo jasné, že Spartak nebude chtít hrát žádného "zanďoura", ale naopak hostům nebude chtít dát centimetr palubovky zadarmo. Jak předesílal v předzápasovém ohlase hráč Spartak Perštejn Jiří Baran.

Náznaky šancí byly vidět na obou stranách, když oba týmy dokázali předvádět skvělé kombinace. Jednu z nich dokázal proměnit hostující Capinha. Kdo čekal, že Spartak složí zbraně, tak se hluboce mýlil. O čtyři minuty později dokázal svou střelou na zádní tyč prostřelit hostujícího brankáře Jaroslav Holman. Druhou branku Chrudimi přidal zkušený kapitán Slováček, když sám dokázal vystihnout přihrávku domácích a poté přesnou střelou dokázal vsítit branku. Na to opět dokázal odpovědět svou druhou brankou v zápase Jaroslav Holman, když po skvělé samostatné akci Jiřího Barana uklízel míč do odkryté branky. Ačkoliv se oba týmy snažily strhnout poločasové skóre na svou stranu, překážkou jim byli oba brankáři, kteří své svatyně bránili svědomitě.

Do druhého poločasu šel Spartak s odhodláním vyhrát a nechat na palubovce vše. První šanci měl Spartak již po dvou minutách. Domácí kapitán Jiří Chmelan předložil míč brazilskému hráči Caiovi před branku, ve které již byl "pouze" hostující Dudu. Ten nejdřív dokázal vyrazit domácí střelu a poté svým skvělým zákrokem ještě dokázal zneškodnit dorážku Michala Beleje. Perštejnská obrana fungovala spolehlivě, na což musela Chrudim reagovat častější hrou s hrajícím brankářem. To se stalo domácím osudné, jelikož právě brankář DUDU dokázal svou přesnou střelou strhnout vedení na Chrudimskou stranu. Spartak chtěl opět rychle odpovědět a šance na to měl. Nejdříve Caio nastřelil tyč, poté Daniela Klímu dokázal vychytat po samostatném úniku svým zákrokem DUDU. Vyhrát chtěla obě družstva, což potvrzovala postupně větší frustrace po sporných situacích na palubovce. Po jedné takové situaci se do úniku dostal hostující Pavel Drozd, kterého ještě dokázal domácí brankář Gabriel vychytat. Ovšem na dorážku Evertona již nárok neměl. Ihned po brance měl domácí Spartak výhodu rohového kopu. Ovšem místo vstřelení branky následovalo navýšení skóre hostující Chrudimi. Po rychlém protiútoku Evertona si střelu za záda vlastního brankáře srazil domácí Jakub Süssmilch. Zápas se již zdál rozhodnut, ale domácí Spartak s fanouškovskou podporou v zádech nepolevoval a snažil se ještě skóre změnit. Nakonec za aktivitu přišla odměna v podobě pokutového kopu, když domácího Daniela Klímu podrazil hostující brankář při snaze zasáhnout míč. Pokutový kop s přehledem proměnil Caio. Do konce utkání chybělo pár sekund, tudíž se již skóre dále neměnilo.

Ačkoliv se odhodlání a bojovnost nemohla domácím hráčům upřít, Chrudim je natolik zkušený tým, že dokázal nakonec v Kadani zvítězit. Svou kvalitu dokázal Spartak ukázat nejen na palubovce, ale opět i skvělou atmosférou. Do sportovní haly v Kadani našlo cestu 512 fanoušků, kteří hnali domácí hráče za překvapivým výsledkem nad účastníkem futsalové Ligy mistrů. Hostující Chrudimi gratulujeme a přejeme mnoho štěstí na mezinárodní scéně.

Ohlasy aktérů zápasu

Nenad Veljkovič (trenér Spartaku): "Odehráli jsme nejlepší zápas od doby, co jsem ve Spartaku, a za to jsem velice rád. Taky jsem rád, že kluci viděli, že se dá hrát s každým. Respektujeme samozřejmě každého soupeře, ale musíme na prvním místě respektovat sebe, a to všechno, co děláme od začátku sezóny. O Chrudimi se moc bavit nemusíme, ukázali, že jsou správně tam, kde jsou. Já osobně mám strašně rád taková utkání, protože to všem dává mnohem víc. Teď je to za náma, teď začíná nový mikrocyklus a budeme se připravovat na další utkání, a to doma s Libercem. Zase musím pochválit i fanoušky, kteří zase byli od začátku do konce s náma a hodně nám pomáhali."

Matěj Slováček (kapitán FK Chrudim): „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, což se i potvrdilo. V prvním poločase jsme nehráli moc dobře. Vždy, když jsme se dostali do vedení, soupeř prakticky vzápětí vyrovnal. Teprve po přestávce jsme se zlepšili a vybojovali vítězství na naši stranu.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?