Červenobílí svého soupeře přehrávali od samotného začátku utkání a po rychlých narážečkách a standardních situacích překonávali hostujícího gólmana Libora Gerčáka. Už v osmé minutě byl stav na ukazateli skóre 4:0, když dvě Havrdovy branky doplnili svými trefami Homola a Hrdina. Už v sedmnácté minutě zápasu završil kapitán Homola svůj hattrick a sešívaní vedli o šest gólů. Sedmou branku přidal v 19. minutě Sita, byl to jeho první gól po uzdravení po delším zranění z úvodu sezony. V poslední minutě před přestávkou pak Adam Vondráček přišel o čisté konto, když ho zblízka překonal Demjančuk. Ukrajinský futsalista se nedávno v Edenu představil jako kapitán výběru Ukrajiny na Slavia Cupu.

Svěřenci Zdeňka Slámy nepolevili a svého nekompletního soupeře dále dostávali pod tlak i po přestávce. Náhradní gólman Jan Špinar znovu inkasoval po krásných akcích. Havrda nejenom završil hattrick, ale přidal i čtvrtý gól, svoji třetí ligovou branku zapsal také Kuchta. Další významnou událostí do statistik byla první ligová trefa pro kapitána juniorky Tilingera, který si kličkami navedl míč před brankoviště a poslal míč do sítě. Doplnil tak svoji premiérovou asistenci z 26. minuty. Slávisté v pohodovém rytmu dotáhli zápas k vysokému vítězství. Kromě tří bodů také upravili své gólové skóre v tabulce do kladného stavu.

Ohlasy aktérů zápasu

Filip Havrda (střelec Slavie): "Chtěli jsme na nekompletního soupeře nastoupit aktivně a nastřílet jim rychle góly, to se nám povedlo. V poločase jsme vedli 7:1. Jsem rád, že jsem dal čtyři branky, ale bylo to díky parádním přihrávkám od kluků, kteří mi to perfektně připravili. Měli jsme za sebou nepovedené zápasy v Plzni a Chrudimi, chtěli jsme si spravit chuť a nahnat si skóre. To se nám také povedlo."

Petr Svoboda (PR manažer Nejzbachu): "K dnešnímu utkání na Slavii jsme zajížděli ve velmi improvizované sestavě z důvodu zranění nebo velkých fotbalů. Hráčům nezbývá nic jiného než poděkovat za obětavý výkon a na dnešní zápas zapomenout. Pro nás začne důležitá část sezónu od domácího zápasu s Helasem a na to se chceme soustředit. Slavii k dnešnímu vítězství gratulujeme."

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?