Nejzbach do utkání vstoupil ve velmi improvizované sestavě, když se na hřiště podívali hráči ze střídačky spíše. A na hřišti to bylo také znát hosté z Plzně si na hřišti dělali co chtěli a jen díky Gerčákoj se Nejzbach držel do 7. minuty, kdy poprvé inkasoval po nástřelu Künstnera - 0-1. Plzeň i nadále pokračovala v tlaku a byla za to odměněna, když v 8. minutě se po skvěle zahraném rohu prosadil reprezentant Holý - 0:2. Gerčák mezi druhým a třetím několikrát předvedl svoje kvality a hostující trenér Kopecký pouze kroutil hlavou co dokáže chytit. V 18. minutě jsme viděli ukázkovou souhru Seidlera a Holého, který zakončoval po skvělé přihrávce do prázdné - 0-3. V 19. minutě si Holý se Seidlerem prohodili role a bylo to už - 0:4. Nejzbach se nemohl dostat do ničeho a pomalu ani ne za půlku hřiště. A Plzeň do konce poločasu zakončila ještě jednou přesně, a to reprezentační kapitán Slovenska Kozár - 0:5.

Plzeň na úvod druhého často využivala hru s Němcem, který se aspoň takto zapojil do dění v utkání. Ve 24. minutě už jsme viděli další branku Plzně a znovu to byl Kozár - 0:6. Na hostech byla vidět chuť Mýtu načepovat minimálně desítku. Ve 31. minutě se tomuto milníku znovu trošku přiblížila a to po brance Knoblocha jednoho z největších talentů českého futsalu - 0:7. Gerčák po tomto momentu opustil branku, a i když inkasoval sedmkrát tak všichni v hale mu mohli pouze zatleskat a to i reprezentační hráči Plzně, protože predvedl skvělý výkon hodný reprezentace. Ve 33. minutě ukázal znovu svou kvalitu Seidler a přesně zakončil za záda Špinara - 0:8. Plzeň neměla dost a znovu jsme tu měli ve 34. minutě souhru reprezentantů Holého a Seidlera, když právě Seidler našel osamoceného Holého a ten zakončil do prázdné - 0:9. A pro Plzeň přišla skvělá 38. minuta, když se nejprve prosadil Seidler - 0:10 a Rešetár - 0:11. To bylo z tohoto utkání vše a Plzeň naprosto zaslouženě zvítězila tímto drtivím rozdílem.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Jiráský (hráč Nejzbachu): "Do zápasu s Plzní jsem bohužel nemohl zasáhnout kvůli zranění. Celkově kluci hráli dost v improvizované sestavě. Výsledek 0:11 je asi přiměřený celému průběhu utkání. Je důležité si z těchto zápasů odnést pozitivní věci a přenést je do zápasů, které jsou pro nás důležitější."

Adam Knobloch (hráč Plzně): "Drželi jsme se dnes pokynů, které jsme od trenéra dostali. Jsme rádi, že jsme nastříleli hodně gólů a žádný nedostali. Už můžu potvrdit, že hrát ve Vysokém Mýtě je specifické, ale zápas jsme měli pod kontrolou a zaslouženě vyhráli.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.